perjantai 27. syyskuuta 2013

Neulesyksyn käynnistys




Tämä neulesyksy ei alkanutkaan perinteisesti sukilla vaan ihanilla pitsisillä rannekkeilla tai kämmekkäillä tai miksi niitä nyt voisi sanoa. Tällaisille ohkaisille versioille löytyy varmasti käyttöä Aurinkorannikon talvessakin.

Kaikissa on sama Dropsin malli 0-866 ja olen neulonut ne 2,75 mm puikoilla. Yksiväriset aniliininpunaiset ovat Dropsin Fabelia,  liukuvärjätty lanka on Schoppel Zauberball väri 1564 bedr ja turkoosinkirjava lanka Schoppel Cat Print Admiralia, väri 2158. Lankaa yhteen pariin meni 33-34 gr.

On todella mukava taas neuloa muutaman kuukauden "kesäpaussin" jälkeen. Jatkan vielä rannekkeilla, mutta toisella Dropsin mallilla. Kirjoneuleisiin siirryn vasta myöhemmin syksyllä ja ehkä niissä on vuorossa lapaset. Sukkia syntyi niin paljon viime talvena.

Aurinkorannikolla kesä jatkuu edelleen helteisenä. Viikonlopuksi kyllä poikkeuksellisesti lupasivat sadetta, mikä sinänsä on ihan positiivista. Raikastaahan se ilmaa huomattavasti. Ja vähän viileämpi sää olisi kyllä minulle mieleen. Maistuisi taas lenkkeilykin.

Talvikauden toimintakin on hiljalleen alkamassa; Sofia-opistolla on jo avajaiset ensi viikolla. Mukava päästä jatkamaan espanjan kielen opintoja ja osallistumaan erilaisiin käden taitojen ryhmiin. Myös pari päiväretkeä on suunnitelmissa syyskaudelle. Olen todella huono osallistumaan mihinkään iltamenoihin, mutta ilman päiväohjelmaa täällä pidemmän päälle olisi tylsää.

Kaunista syksyä,

Enya

tiistai 3. syyskuuta 2013

Uudessa kodissa Fuengirolassa!


Ensimmäinen aamu Tampereen kesän jälkeen Fuengirolassa. Kesä oli kaunis ja kaikin puolin mukava Suomessa. Tällä kertaa lähtö Aurinkorannikolle pientä haikeutta lukuun ottamatta oli kuitenkin helppoa. Aiemminhan minulle lähdöt, kumpaan suuntaan tahansa, ovat olleet todella hankalia.  Ja uusi asuntoni täällä tutussa talossa on mukava ja tilava. En menettänyt edelliseen asuntoon nähden kuin kattoterassin; parveke on toki tässäkin.  Isäntä on jopa lisännyt minulle kaappeja keittiöön ja kesän säilytyksessä olleet tavaranikin oli tuotu valmiiksi asuntoon. Hienoa palvelua!

Kesä meni tälläkin kertaa lähes neulomatta. Vain kesä-asunnon vuokraajalle neuloin lahjaksi pitsisukat ja nekin jäivät kuvaamatta. Blogikin jäi sen vuoksi ilman päivityksiä. Toivottavasti täällä pikku hiljaa neuleinnostus palaa. Varmastikin viimeistään silloin, kun neulekahvila ja Martat aloittavat toimintansa. Tässä on mukavasti vielä kuukausi aikaa ilman säännöllistä harrastustoimintaa, joten ehdin hyvin hoitaa itseäni. Kampaaja, jalkahoitaja ja hammaslääkäri ovat ensimmäisenä ohjelmassa. Mitähän kivaa sitä rohkenisi antaa kampaajan tehdä hiuksilleen? Sama väri ja malli kun on ollut jo useamman vuoden.

Tytär on tehnyt elämässään suuren ratkaisun; hän muuttaa 9 vuoden jälkeen takaisin Italiasta Suomeen. Minua jännittää kovasti hänen paluunsa, sillä hän ajaa koko matkan autolla kahden koiran ja kissan kanssa. Onneksi hänellä on paluuseurana ystävätär, on edes juttuseuraa pitkälle matkalle. Tietysti olen huolissani myös siitä, miten sijoittuminen työelämään onnistuu ja yleensäkin asettuminen takaisin suomalaiseen kulttuuriin. 9 vuotta on kuitenkin pitkä aika olla pois Suomesta ja vieraassa kulttuuriympäristössä. Tämä äiti ei ilmeisesti lakkaa koskaan huolehtimasta lapsensa asioista, vaikka toden totta olisi jo aika. Tyttäreni kun on jo 42 v.

Mukavaa alkavaa syksyä Suomeen. Toivottavasti saatte nauttia vielä muutamista lämpöisistä päivistä ja sen jälkeen kauniista, värikkäästä syksystä.

Aurinkoisin terveisin,
Enya