torstai 28. elokuuta 2014

Varrettomat

Neuloin parit raitasukat varrettomana Espanjan kautta varten. Lähtö on jo muutaman päivän päässä ja sen verran kuumat kelit on vielä Andalusiassa, että ihan heti sukat eivät varmaan pääse käyttöön.



Molemmat sukat on neulottu 2 mm sukka- ja pyöröpuikoilla Dropsin Fabelista ja raitavärinä on Zauberball Frische Fische 1564. Raidat ovat molemmissa sukissa neljän kerroksen korkuiset. Zauberballissa on sen verran pitkät värijuoksut, että kovin paljon värivaihtelua ei sukkaan tule. Olen neulonut sukat eri kerältä, joten olet saanut värit kohdistettua kohtuullisen hyvin., Sukat ovat kokoa 38-39.

Ensi maanantaina, 1.9., siis palaan Fuengirolaan. Mukana lentää puolitoista kiloa ohuita sukkalankoja, joten neulominen ei ole ainakaan materiaalista kiinni. Suunnittelen kyllä uutta syrjähyppyä huiveihin! Muutama uusi ohje on jo tullut hankittua Ravelrysta.

Mukavaa loppukesää ja alkavaa syksyä Suomeen,

Enya


torstai 21. elokuuta 2014

Raitarakkautta!

Viikon reissu Uuteenkaupunkiin oli ilmojen puolesta sen verran viileä ja kostea, että ehdin istua sisällä ja neuloa kaksi miesten sukkaa; parit jo aiemmin neulotuille sukille.


Viininpunainen on myös uusi väri Dropsin Fabelissa ja se sai kaverikseen Zauberball Frische Fischen, väri 1564. Koska neuloin sukat eri keriltä, sain sukkiin saman värityksen. Malli tuttu perusmallini hieman lyhyemmällä varrella, neulottuna 2 mm pyörö- ja sukkapuikoilla. Koko on 43-44.


Vaaleansininen Fabel sai raitalangaksi saman Zauberball Frische Fischen ja kohdistin näihin sukkiin puna/vihreän väriosuuden. Sama malli kuin edellä 2 mm pyörö- ja sukkapuikoilla ja kokoa näillä sukilla on 44-45.

Kaksi edellistä kesääni Suomessa meni lähes kokonaan neulomatta. Tänä kesänä taas en meinannut malttaa irrottaa sormiani puikoista ollenkaan. Raidat oli tämän kesän juttuni ja niitä neuloin niin sukkiin kuin huiveihinkin. Huivit löysivät jo omistajansa, muutamat sukat jäi vielä varastoon myöhempää tarvetta varten. Vieläkin on syntymässä parit naisten varrettomat sukat, mutta sitten pakkaan puikot ja langat Espanjaan lähtöä varten.

Mukavaa loppuviikkoa,

Enya

keskiviikko 13. elokuuta 2014

Fabelin uudet värit!

Dropsin Fabeliahan on saanut jonkin aikaa uusissa väreissä; sinapinkeltainen, ruosteenpunainen, viininpunainen ja omenanvihreä. Omenanvihreä pääsi jo aiemmin puikoille ja nyt olivat vuorossa sinapinkeltainen ja ruosteenpunainen. Raitasukkiahan niistäkin syntyi.



Sinapinkeltaisen kaverina on punakirjava Katia Darling. Nämä sukat neuloin 2.5 mm pyöröllä, resorin, kantapään ja kärjen 2 mm sukkapuikoilla. Raidat ovat 3 kerroksen levyiset, kantapää ranskalainen ja kärki nauhakavennettu. Sukat ovat koko 38-39.


Ruosteenpunaisen Fabelin kaverina on  Zauberball Frische Fische väri 1564. Neuloin sukat 2 mm sukka/pyöröpuikoilla ja näissäkin on ranskalainen kantapää, nauhakavennus ja raidat 3 kerroksen levyisiä. Naisen jalkaan, koko 38-39.

Iltapäivällä sain toiseen käsivarteen jäykkäkouristuspiikin ja toiseen Hepatiitti A:n. Hieman aristaa kumpikin, joten yritän olla neulomatta tämän illan. Huomenna olen lähdössä kesän viimeiselle visiitille äidin luo Uuteenkaupunkiin ja sinne kyllä pakkaan langat ja puikot mukaan.

Haikeaa ajatella, että kesäni Suomessa on jo pian ohitse.  Espanja odottaa taas 1.9. Toivottavasti onnistun järjestämään ensi vuonna pidemmän jakson tänne päähän. Haaveilen jopa viidestä kuukaudesta, toukokuun alusta syyskuun loppuun. Vai olisiko 2015 keväällä jo viimein aika palata kokonaan kotimaahan?

Enya




perjantai 1. elokuuta 2014

Helteen puuduttama pää???

Liekö tosiaan helle tehnyt tehtävänsä ja puuduttanut koko pään ja ajatusmaailman. Ihmettelin näitä lahjasukkia neuloessani, että miten minun käsialani on muuttunut niin löysäksi. Vasta seuraavia sukkia pitkällä neuloessani tajusin, että minullahan on väärän kokoinen pyöröpuikko; ei 2 mm vaan 2,5 mm! Minulla ei ollut enää ollenkaan muistissa, että olen ostanut jo kahdet pyöröpuikot tänä kesänä. Ja käytössä oli siis ne väärän kokoiset.  Ei siis mikään ihme, että jälki tuntui hieman löysältä. Dropsin Fabelin puikkokooksi kyllä suositellaan 2,5 mm, mutta minusta ja minun käsialallani sukkiin saa olla pienempi. Resorissa, kantapäässä ja kärkikavennuksissa käytin sukkapuikkoja ja ne olivat kyllä oikean kokoiset.


Nämä sukat olen ajatellut 60 v täyttäneelle ystävälleni. Minä tein värivalinnan: Fabel kuninkaansinisenä ja raidat liukuvärjättyä punasävyistä Katia Darlingia. Saajan toivomuksesta tein varren hieman normaalia leveämmän. Koko on n. 45 ja siihen kului n. 100 gr lankaa.

Tänään poikkesin Tampereen Lankaideassa puikko-ostoksilla ja hankin itselleni Knit-Pron 3,5 mm irtopäät sekä 2 mm kiinteän pyöröpuikon. 3,5 milliset ovat huivineulontaan ja uudet 2 mm sukkapyöröt hankin notkeamman kaapelin vuoksi. Käyttömukavuus kun on kaiken a ja o neulonnassakin! Lankoja en tällä kertaa hamstrannut, vain yksi merinovillainen, punasävyinen Zauberball lähti mukaan huivilangaksi.

Lämmintä viikonloppua,

Enya