lauantai 12. toukokuuta 2012

Neuleita ja palapelejà!


Vielà valmistui yksi pienen tytòn Illy -villatakki samassa vàrissà kuin 3 aikaisempaakin. Kolmen takin toimituksessani oli pienin sitten liian pieni ja tarvittiin tilalle hieman suurempi. Edelleen oli mukava neuloa tàtà kaunista Dropsin mallia.




Aitikin sai oman lukunuttunsa, tàssà kyllà kuvattuna tyttàren pààllà. Lanka on kaksinkertainen Dropsin Alpaca ja puikot 4 mm. Malli on sama, minkà aiemmin tein tyttàrelle ohuempana versiona. Se on Tine Solheimin Leikkià langoilla kirjasta. Neuloin nuttuosan helmineuletta ja reunuksen ja kauluksen ainaoikeaa ja reunuksen ja nutun liitoskohtaan pari kerrosta turkislankaa.



Aiti sai myòs omat lukusukkansa ja tàtà hauskaa Tine Solheimin mallia, mità olen paljon kutonut. Lanka on merinovilla/akryyli -sekoitetta, minkà neuloin 2.5 mm puikoilla. Saman vàrinen ohuempi lukunuttu, myòs Tine Solheimin kirjasta, on suunnitteilla nàille pariksi.



Palapeli on edennyt  tàhàn vaiheeseen ja verho siità sitten tulee tyttàren tupakeittiòn ikkunaan. Nyt ymmàrràn mità ohjeen yhteydessà tarkoitettiin haasteella. Palat sinànsà ovat ihan helppoja tehdà, mutta noiden pyòrylòiden tekeminen kysyy todella pitkàjànnitteisyyttà. Niità tulee jokaiseen ympyrààn 16 kappaletta ja niiden yhteenliittàminen aina edelliseen ja itse keskuskappaleeseen on yhtà vàkertàmistà. Lisàksi niità tulee vielà tàmàn pienen verhon helmakappaleeseen  kahteen riviin yht. n. 50 kpl. Pidàn itsenàni pitkàjànnitteisenà, mutta tàstà mallista en kyllà kestàisi tehdà pàivàpeittoa, en edes isoa pòytàliinaa. Tàmà pieni verhokin jo tekee tiukkaa. Pyòrylà eivàt edelleenkààn nàytà pyòreiltà, mutta luotan kevyen tàrkkàyksen voimaan valmiissa tuotteessa.


Palapeli II:n kokoaminen on myòs alkanut. Tàmà malli on mukava ja kohtuullisen nopea virkata. Tàssàkin palat virkataan viimeisellà rivillà kiini aikaisempiin paloihin. Lanka on sama puuvillalanka kuin edellisessàkin palapelissà ja tàstà tulee verho tupakeittiòn toiseen ikkunaan.


Ja tàmà on palapeli 3:n ensimmàinen pala. Ja kuten jo varmaan arvaattekin, tàstà tulee verho siihen tupakeittiòn kolmanteen ikkunaan. Lanka on sisaren varastoista ja hànen vàrivalintansa. Minà haluaisin valkaista verhot ennen ikkunaan ripustamista, kuten ne liinatkin, jotka aiemmin tàstà langasta virkkasin, mutta tytàr alkaa taipua jo keltaisen puoleen. Tàytyy kyllà sanoa, ettà virkatessa olen itsekin pikku hiljaa mieltynyt keltaiseen vàriin.

Muutkin keskeneràiset tyòt ovat edenneet, mutta eivàt vielà kuvausvaiheeseen. Niistà lisàà tuonnempana. Huominen àitienpàivà on kansanvàlinen,  joten sità vietetààn myòs tààllà Italiassa. Juuri tànà àitienpàivànà haluaisin kuitenkin olla oman 84 vuotiaan àitini luona Suomessa!

Kaunista àitienpàivàà!


7 kommenttia:

  1. Voi että, täällä on taas oltu ahkeria. Ihania vaaleanpunaisia hempeyksiä takki ja sukat sekä lukunuttu. Pitääkin ottaa tuo kirja taas lähempään tarkasteluun ja vihdoinkin tehdä siitä jotain.

    VastaaPoista
  2. Oi jestas mitä ihanuuksia olet taas saanut tehtyä =D

    VastaaPoista
  3. Pienen tytön paita on söpö :). kaunis malli!

    VastaaPoista
  4. Kylläpä olet taas kerran ahertanut urakalla. Keltainen on varmasti ihanan kesäinen ja energinen väri keittiöön. :)

    VastaaPoista
  5. Oi,miten kauniita!! Hyvää Äitienpäivää!

    VastaaPoista
  6. Kauniita neulomuksia ja virkkauksia. Dropsin sivuilla tulee haaveiltua kaikista tulevista töistä. Blogissani on muuten sinulle jotain...

    VastaaPoista