sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Yksinkertaista

Ensimmäiset sukat neulomispaussin jälkeen ovat syntyneet. Heti en uskaltanut ryhtyä neulomaan haasteellisia kirjoneuleita vaan aloitin ihan yksinkertaisilla miesten perussukilla.  Suomessa käydessäni kun minulla ei ollut vietäväksi yhdellekkään miespuoliselle ystävälle tai sukulaiselle sukkia, kun olin niin innoissani neulonut vain ihania naisten kirjoneulemalleja. Nyt siis teen varastoon ensin jokuset sukat miehille, niin seuraavalla vierailukerralla on jotain valmista vietävää.


Lankana käytin Dropsin Fabelia ja neuloin sukat 2,5 mm puikoilla.  Aika tikuttelu näissä oli noin ohuesta langasta, mutta tällaisilla ohuimmilla sukilla on minusta enemmän käyttöä, kun mahtuvat jalkineeseenkin. Kun en kuvioita neulonut tällä kertaa, niin leikin sitten vähän väreillä. Harmaat sukat ovat kokoa 40-41, sinikärkiset sukat kokoa 42-44 ja raitakuosiset kokoa 44-46.

Tilasin Suomesta hieman vahvempia, mutta kuitenkin vielä 2,5 -2,75 mm puikoilla neulottavia uusia lankoja. Totesin viime talvena, että Fabel on niin ohutta, että monet kirjoneulemallit varsinkin lapaset, tulivat niistä hieman liian pieniä aikuiseen käteen. Testauksessa on jo Regia 6-fädig ja TeeTee Pallas, tosin ei kirjoneuleissa. Regia on ihanan pehmeää, mutta silti ei "hajoa" paljoakaan neulottaessa, TeeTee Pallas on kauniin kiiltävää ja myös ihan hyvää neuloa. Samojen laatujen pätkävärjätyt langat ovat selvästi karkeampia ja eivät väriensäkään puolesta olleet niin minun mieleeni. Tilasin myös Sadnesgarnin Sisua ja siitä taitaa tulla uusi suosikkilankani. Se on juuri sopivasti vahvempaa kuin Fabel ja siitä löytyy kauniita värejä kirjoneuleita ajatellen. Hinta tosin on puolet kalliimpaa. Tilasin langat Neulenettikahvila Pirjoliisasta Vaasasta ja suosittelen tätä toimittajaa lämpimästi. Yhteydenpito oli ystävällistä ja erittäin nopeaa.

Lopuksi esittelen uudet kaverini täällä tyttären luona Italiassa. Aino -kisu tänne muutti jo ennen Suomeen lähtöäni alkukesästä, mutta Suomessa oloni aikana tänne on muuttanut myös Morgana -koira. Kumpikin ovat "löytölapsia", vielä  pentuja n. 6 kk ja tyttären luo ne muuttivat eläinhoitolasta, jossa hän käy vapaaehtoistyössä. Minä joudun nyt neulomaan makuuhuoneissa, jonne eläimillä ei ole lupa tulla, jotta langat saavat olla rauhassa ja neuleet ilman karvoja.
Mukavaa sunnuntaipäivän jatkoa,
Enya

2 kommenttia:

  1. Tervetuloa taas puikkojen ääreen. Joskus on ihan kiva tehdä vaan jotain perussukkaa, joissa ei tarvitse tuijottaa kuvioita, mutta nyt tässä jo odotellaan kieli pitkällä mitä kauneimpia malleja puikoiltasi taas tulee tupsahtelemaan:)

    VastaaPoista
  2. Perussukkia tarvitaan aina. Meidän pojalle ei kelpaakkaan muut kuin perussukat.

    VastaaPoista