sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Aino ja Miina -sukat

Kiitokset edellisen postauksen kommentoinneista ja tervetuloa uudet lukijani!

Ostin viime keväänä norjalaisen Jorid Lindvikin Cat socks- ja Socks with Boston terrier -sukkien ohjeet, mutta myös ne jäivät neulomatta Suomessa ollessani. Lapasiahan näillä samoilla kuvioilla neuloin jo viime talvena Italiassa. No nyt on ensimmäiset sukatkin valmiina, tosin hieman ohjeesta muunneltuna ja myös uudelleen nimettyinä. Kissa-aiheiset sukat ovat Aino-sukat ja koira-aiheiset Miina-sukat omien lemmikkiemme mukaisesti.


Ensimmäiset kaksi kuvaa ovat samasta sukkaparista, minkä neuloin Regia 6-fädig langasta 2,75 mm puikoilla, väreinä  luonnonvalkoinen ja musta. Malli noudattaa ohjetta kantapäätä lukuun ottamatta. Sen halusin toteuttaa perinteisellä tavalla. Lankaa tähän pariin kului 92 gr ja koko on 36-37.

Alimmainen kuva on ihan ensimmäisistä neulomistani Aino-sukista. Niissä vielä tulkitsin ohjetta hieman väärin ja varsi jäi nilkkapituiseksi ja jalkaosakin lyhyemmäksi. Näissäkin olen neulonut kantapään perinteisesti, kuitenkin kirjoneuleena. Lankana edelleen Regia 6-fädig, väreinä harmaa ja musta ja myös nämä on neulottu 2,75 mm puikoilla. Lankaa kului 78 gr ja koko on 32-34.Miina -sukat on neulottu luonnonvalkoisesta ja mustasta TeeTee Pallaksesta 3 mm puikoilla. Myös näissä olen neulonut perinteisen kantapään, sillä en pidä mallin alkuperäisestä pussimaisesta kantapäästä. Lankaa kului 87 gr ja koko 35-36.

Pienikokoisia sukkia syntyi käyttämilläni puikoilla. Alkuperäiset mallit ovat naisten kokoa neulottuna 3 mm puikoilla, mutta en koirasukissa päässyt edes niillä normaaliin 38-39 naisten kokoon. Lankaa siis pitää hieman  vahventaa tai yrittää lisätä ohjeeseen muutama silmukka ja kerros toivottuun lopputulokseen pääsemiseksi, jotta omaan ja tyttären jalkaan saadaan sopivat sukat.

Ohjeet on ostettavissa osoitteesta www.joridweb.com.

Enya

9 kommenttia:

 1. Voi mahdoton miten suloisia. Tuommoiset kissa-sukat ja -lapaset olis kyllä ehdottomat tämmöiselle kissa-mummolle ♥

  VastaaPoista
 2. Todella kauniit ja näyttävät mallit!

  VastaaPoista
 3. Todella, todella kauniita sukkia !!!

  VastaaPoista
 4. Kauniita sukkia! Kirjoneule on mulle jotenkin hirveän hankalaa, ihailen aina siinä onnistuneita neulojia ja ihani töitä. :)

  VastaaPoista
 5. Voi VAUDE, mitä sukkia! Sinä sitä osaat!!!

  VastaaPoista