keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Espanjan neulesyksyn käynnistys!

Espanjan aurinkorannikon syyskuu on ollut helteinen, joten ihan käytönnön syistäkin käsitöiden tekeminen ei ole innostanut. Minulla on kyllä mahdollisuus käyttää ilmalämpöpumppua viilennykseen, mutta sen aiheuttama vedon tunne tuo omat ongelmansa, joten vältän sen käyttöä.

Jotain pientä olen kyllä aloitellut, mutta valmiiksi asti on päässyt vasta viime talven Rosa nauha sukkakuvaston malli Talvi.


Neuloin sukat Sadnesin Sisusta 2,5 mm lyhyillä ruusupuisilla sukkapuikoilla. Mallissa on vahvennettu kantapää ja sädekavennus. Jatkossa on tarkoitus ottaa käyttöön pyöröpuikot myös kirjoneuleita neulottaessa, mutta yli puolen vuoden kirjoneuleettoman kauden jälkeen tuntui tutummalta aloittaa sukkapuikoilla.  38-39 kokoon kului lankaa 99 gr. Ihan täydelliset näistä ei tullut, mutta hyvät kuitenkin. Toteutin mallin jo viime talvenakin, silloin Dropsin Fabelista, ja tykästyin siihen kovasti. Ehkä sitä voisi koettaa myös muilla väriyhdistelmillä. Uusi Roosa nauha sukkakuvastokin on jo ilmestynyt Suomessa ja tavoittaa varmaan minutkin vielä syksyn aikana. Mallit olen toki jo nähnyt netissä ja niissä on kyllä useampi, mitkä haluan toteuttaa.

Toinen Niittynurmi -huivikin on työn alla. Toteutan sen myös punavalkoisena, kuten aiemmin neulomanikin, mutta tällä kertaa neulon pitsin punaisella. Ja lankakin vaihtui Fabelista Sisuun. Yksi jo Suomessa neulottu raitasukkakin odottaa neulekorissa pariaan. Ja voi sitä huivien, sukkien ja lapasten mallien määrää, mikä taas pyörii päässä ja odottaa puikoille pääsyä. Onneksi niistä aina aika hoitaa muutaman eli lakkaavat kiinnostamasta, kun eivät ihan heti pääse työn alle. Tällainen aika, kun ei pysty paljoa neulomaan, kuluu pitkälti Ravelryssa  uusia malleja metsästäen. Ja kuten tiedätte, siellähän niitä on toinen toistaan ihanampia, osa jopa ihan ilmaiseksi saatavilla.

Mukavaa syksyä Suomeen ja Espanjaan,

EnyaEi kommentteja:

Lähetä kommentti