sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Käsitöitä ilman kuvia

Kuvaaja jäi viikonlopuksi Venetsiaan, joten valmistuneiden töiden esittely menee viikon päähän. Ei tosin valmistakaan ole paljoa tullut, vaikka neulonut olen entiseen tapaan, joka päivä. Pöllölapasille valmistui sentään kaveriksi myssy ja lyhyt kaulahuivi.

Panevat porot -sukat pistin puikoille ja sain jopa toisen valmiiksi asti. Ne ovat sitten viimeiset KyJy-sukat. Peittoihin en ole koskenutkaan, vaikka sain kyllä viikolla lisää valkoista Fabelia, jolla kokoan Tanjan torkkupeittoa. Ensi viikolla työstän Tanjan peiton valmiiksi ja omaanikin eteenpäin, sillä kyjyilyn takaraja, jouluaatto, on uskomattoman lähellä.

Saatuani lankalähetyksen keskiviikkona, aloitin heti tilaustyön, poroaiheisen puseron. Sen kanssa olen sitten kaveerannut koko loppuviikon ja  tiistaina olisi tarkoitus saada lähtemään se Suomeen.

Lankalähetys Suomesta oli hirveä pettymys. Tilaus kun oli peräti 17 kg ja lankaa sain vain 8 kg. Ja juuri ne langat ja värit,  joita eniten odotin ja joita olisin tarvinnut heti, eivät tulleet. Ymmärrän kyllä, että tehtaallakin on joskus kampanjoiden yhteydessä toimitusvaikeuksia, mutta sitä en ymmärrä, että kauppias ei pidä asiakastaan ajan tasalla asiasta. Lankatoimittajani siis menee vaihtoon!

Vielä on monta loppuun saatettavaa työtä ennen joulua ja aika jo todella vähissä. Tanjan toivomia joululaatikoitakin pitäisi valmistaa pakkaseen ja leipoakin jotain, mutta jouluvalmistelut jäävät kyllä nyt ihan viimeiseen viikkoon ja minun varaani. Tanja pääsee luistamaan joulun valmisteluista, kun koulu loppuu vasta aatonaattona.

Ilmoittauduin viikolla mukaan myös tammikuussa alkavaan UWA-projektiin (uudesta vuodesta vapun aattoon). Eli tammikuussaon  aloitettava 12 uutta työtä ja niiden pitää valmistua vapuksi. Minulla on kyllä niin hurjan pitkä "ihan pakko tehdä" -lista, että tulee ihan vaikeuksia valita, mitkä niistä otan mukaan tähän projektiin. Joulu tulee nyt niin hätäisesti, että en ole ehtinyt neuloa mitään jouluista. Jotain voisin siis tehdä ensi joulua ajatellen. Tanja haluaa myös useamman neuleen Tine Solheimin uusista kirjoista ja niitä varmaan tulee myös mukaan. Ehkä jotain kivaa uutta itsellekin. Ja kylppäriin on vielä matto virkkaamatta, kuten on verhot ikkunoihinkin. Tehtävien lista on siis loputon.

Mukavaa Joulunalusaikaa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti