sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Melkein viimeisià KyJy-tòità ja ihanat pòllòlapaset!


Paraphernalia -sukat ovat KyJy nro 17 ja ne aloitin jo 8.8. Toinen odotti pariaan käsityökorissa viime viikolle asti, sillä ne valmistuivat 28.11. Lankana Dropsin Fabel ja neuloin sukat 2,5 mm sukkapuikoilla. Pieni virhekin viime viikolla tehtyyn sukan kuvioon tuli, mutta ei se näytä kokonaisuutta häiritsevän millään tavoin.

Viimeistelin sanan tien valmiiksi myös 8.8. aloittamani Kalajoki -sukat. Malli on Tiina Seppälän yliveto -blogista. Lankana käytin Gjestalin Maijaa ja neuloin sukat 3 mm puikoilla. Olen ollut pitkään ohkaisten sukkien ystävä ja käyttänyt vain Dropsin Fabelia ja muita 2,5 mm puikoilla neulottuja sukkalankoja, mutta Maija oli mukavaa neuloa ja lopputuloskaan ei ollut vielä liian paksu, joten Maija päätyy kyllä jatkossakin sukkapuikoilleni.Tässä sitten minun versioni Stephanie von der Lindenin Glamour -sukista. Taitereunasta jätin helmet pois ja kuviotakin tein vain varren yläreunaan. Minusta sukista tuli oikein kauniit tällaisenakin. Lankana näissäkin Dropsin Fabel ja 2, 5 mm sukkapuikot. Nämäkin aloitin jo 8.8. ja ne valmistuivat viime viikon "sukkaviikolla" 29.11.


Teppanan Ursula -sukat ovat Varresta varpaisiin -kirjasta. Edelleen olen käyttänyt Dropsin Fabelia ja 2.5 mm sukkapuikkoja. Kuviointi ehkä hieman kärsii kirjavasta langasta. Sukat on aloitettu jo 16.7. ja valmistuivat vasta 20.11.
KyJy -projektini tilanne on nyt 21/24 valmista, elikä hyvältä näyttää. Viikonloppuna kasasin myös Tanjan torkkupeittoa, mutta harmikseni lanka loppui kesken. Onneksi sitä on tulossa tällä viikolla Suomesta, jos paketti vain löytää perille. Taas on nimittäin yksi pienempi lankapaketti hukassa. Olen nyt tullut siihen tulokseen, että kaikki tänne toimitettava tavara on ehdottomasti lähetettävä postipakettina, sillä siinä on seurantakoodi. Kaikki kadonneet lähetykset ovat ymmärtääksen tulleet maxi-kirjeinä, jossa seurantakoodia ei ole.

Ihanat Pöllö-lapaset bongasin viime viikolla Neulomon sivuilta ja sellaisethan oli heti saatava. Googlasin ihan pöllö-lapasten nimellä ja englanninkielinen ohje löytyi Maria H.:n blogin kautta. Lahjaksi saamani liukuvärjätty Katia lanka oli työhön ja 5 mm sukkapuikoille sopivaa, joten se päätyi lapasiksi. Lankaa tosin on jäljellä vielä niin paljon, että lapaset saavat varmaan vielä kaverikseen jonkinlaisen myssyn. Tytär moitti laittamiani nappisilmiä, mutta minusta ne ovat söpöt ja minun käsiäni lämmittämään nämä lapaset tulevatkin.
Mukavaa joulun odotusta!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti