torstai 9. helmikuuta 2012

Lisää lapasia!

Viime aikoina on tullut useampia uusia lukijoita. Lämpimästi tervetuloa seuraamaan blogiani!

Uusia lapasiakin on tullut. Suurin osa niistä on kyllä jo "vaiheessa" olleita, jotka tällä viikolla ovat sitten saaneet viimeistelyn  Pidemmittä puheitta esittelyyn.The Dancer Mitten on lasten lapanen, jonka kaavion löysin ilmauiseksi Ravelrysta. Tänä aamuna sain viimein neulottua niihin peukalot. Pohjavärinä on punakirjava Fabel 310p  ja kuviovärinä musta, niin ikään Fabel. Neuloin lapaset 2,5 mm sukkapuikoilla. Toinen tanssijatyttö on selvästi tanssinut jo kauemmin, jos sen vyötäröstä voi päätellä. Tämä neulojan virhe sai jäädä lapasiin. Minusta on vain hauska, että ovat vähän erilaiset.


Nämä Dropsin kukkalapaset aloittelin myös jo tammikuun puolessa välissä, mutta valmiiksi asti ne sain vasta eilen. Näissä on pohjavärinä musta Fabel ja kuviovärinä punainen liukuvärjätty Deligt. Lapasmalli on kaunis, joskaan kauneus ei tässä väriyhdistelmässä tule parhaiten esille. Suunnitelmissa onkin neuloa uudet ehkä musta/aniliininpunainen väriyhdistelmästä. Käytin neuloessa 3 mm sukkapuikkoja. Malli on turhankin pitkävartinen. Peukalokiila on myös ohjeessa liian pitkä. Lyhensin sen lähes puoleen, jolloin itse lapasosuudelle jäi tarpeeksi pituutta. Malli istuu kauniisti ja sopii normaalikokoiseen naisen käteen.


Tässä Angel Mittens Jorid Linviki ltä.Ohjeen voi ostaa osoitteesta http://www.joridweb.com/. Näissäkin olen käyttänyt Dropsin Fabelia, blue lagoon 340 pohjavärinä ja valkoinen kuviovärinä. Valkoinen syö selvästi voimaa tuosta kauniista sinivihreäkirjavasta langsta. Mustan parina sen värit selvästi kirkastuvat ja se onkin suosikkiväriyhdistelmäni lapasia neulottaessa. Nämäkin neuloin 3 mm sukkapuikoilla, joilla koko tulee pienehköön naisen käteen. Sydänkuviota on paljon lapasissa, mutta näissä se on erityisen kaunis. Enkelimalleista on kuitenkin edelleen suosikkini Novitan neulomosta saamani Ratun rasat -malli.


Pearl Chain Mittens on kaunis lapasmalli niin valkoisella kuin mustallakin pohjalla. Tässä minun versioni mustapohjaisista. Valkopohjoiset odottavat vielä viimeistelyä. Edelleen käytin mustaa Fabelia ja kuviovärinä näissä on liukuvärjätty Kunstgarn, nro 10.  Lanka on  hankalaa kudottavaa ohuilla sukkapuikoilla karvaisuutensa vuoksi. Tosin lopputulos on kauniin pehmeä ja värit hieman utuiset. Sain omiin normaalikokoisiin käsiini sopivat lapaset 2,5 mm sukkapuikoilla ja 66 silmukalla. Ohje on Ravelrysta ja sen voi tulostaa ilmaiseksi.


Ja tässä Cats Mittens kakkoset, Jorid Linvikin ohjeella. Ensimmäiset tulivat omaan käteeni liian pienet,joten ne sai tyttäreni. Nämä omani neuloin pohjavärinä Kustgarnin liukuvärjätty nro 10 ja kuviovärinä musta Fabel. Ranneosuutta pidensin selvästi ja nyt ne ovat hyvät. Harmi, että upeat värit eivät tule parhaalla mahdollisella tavalla esille tästä kuvasta. Ja tuo mutkalla oleva peukalo on kyllä todellisuudessa ihan suora. Minusta tähän malliin sopii hyvin myös värillinen pohja, alkuperäisessähän pohja on vaalea ja kuviot mustat. Nämäkin neuloin 3 mm sukkapuikoilla

Edelleen on työn alla useampi lapaspari. Joistain malleista on jo menossa toinen kierros, kun ensimmäiset valmistuneet ovat olleet omaan käteen liian pienet tai sitten haluan vain kokeilla jotain muuta väriyhdistelmää. Olen myös löytänyt monta uutta mallia Ravelrysta, mutta harmikseni en pysty tällä hetkellä tulostamaan niitä. Värikasetti on loppu ja lähikaupungin kauppoihin pääsen vasta tyttären kotiuduttua Nizzasta maaliskuun alkupuolella. 12 lapasparia 2012 lapaset on kohta neulottu, joten voin välillä siirtyä kutomaan vaikka sukkia. Olen neulonut tänä talvena niin paljon isotöisiä neuleita, että nyt maistuu taas lapasten ja sukkien teko. Tosin kirjoneuleena ja ohuesta langasta ovat nekin kyllä kohtuullisen isotöisiä.


Mukavaa loppuviikkoa kaikille!

24 kommenttia:

 1. Sun sukulaisilla ja ystävillä on kyllä varmaan nämä lapas-asiat kunnossa! Mielettömän hienoja!
  Ehdoton suosikkini on balleriina-lapaset, vyötärön poikkeuksellisuus on pelkkää plussaa! Enkelikuivioisissa olen erittäin ihastunut väriin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Jatkossa on varmaan sukulaisten ja ystävienkin lapasasiat kunnossa. Tähän mennessä ovat aina saaneet sukkia.

   Poista
 2. Voi että olet taitava ja nopea! Upeita lapasia jälleen kerran, kuola vaan valuu näppikselle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En minä itse asiassa ole kovin nopea neuloja. Määrä on selitettävissä ihan suurella tuntimäärällä, jonka käytän tällä hetkellä neulomiseen.

   Poista
 3. Että on sitten mahottoman kauniita <3

  VastaaPoista
 4. Värien kirjo on mieletön!!! Upeaa, upeaa. Mistä sinä nämä kaikki ohjeet olet hankkinut? Yksittäiset nimet eivät sano minulle mitään :o
  Jo pelkästään tämän postauksen värit houkuttelevat minut blogisi lukijaksi... *klik!*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja tervetuloa seuraamaan blogiani. Jorid Linvikin ohjeet voi ostaa osoitteesta www.joridweb.com ja Ravelryn ohjeet osoitteesta www.ravelry.com. Ravelrysta löytyy myös ilmaisia ohjeita.

   Poista
 5. Upeita lapasia, värit on niin kauniit. Aikamoisella vauhdilla sinä neulot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei vauhdilla vaan lähes kokopäiväisesti!

   Poista
 6. Ihania kaikki. Värit sekä mallit.

  VastaaPoista
 7. Voi miten kauniita lapasia! On niissä ollut värkkäämistä. Eikä tuo "virhe" haittaa mitään, ei sitä huomaa kukaan kuin itse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuon virheen tosiaan hyväksyin itsekin. Yleensä huomatut virheet kyllä menee purkuun.

   Poista
 8. Ihania lapasia! Olet todella taitava.

  VastaaPoista
 9. Au..siis nää on ihan mielettömän hienoja/ihania...Oot tosi taitava!!

  VastaaPoista
 10. En kyllä voi muuta kuin taas kerran ihastella noita sinun tuotoksiasi.

  VastaaPoista