keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Keskeneräiset valmiiksi!

Viime ajat olen työstänyt keskeneräisiä sukkia valmiiksi. Vieläkin niitä riittää, mutta kun nyt sain kahdet valmiiksi asti, niin ehkä voin hyvällä omallatunnolla tehdä ainakin yhdet uudet väliin.

Nämä lintusukat aloitin jo vuosi sitten keväällä Italiassa ja oli tarkoitus saada ne valmiiksi viime kesän aikana Suomessa. Neulomisinnostus vain katosi koko kesäksi ja vasta nyt työstin ne loppuun.

Lankana on Dropsin Fabel, pohjana musta ja kuviovärinä blue lagoon. Valitettavasti nämä kuvani ovat taas aivan surkeita. Kuviolangan väri on todella kaunis turkoosin värivaihteluineen. Ja sukat olisivat ehdottomasti vaatineet jalat kuvaukseen. En halunnut venyttää tyttärelle tarkoitettuja 37 numeroisia sukkia 39 jalkaani ja hakalahan omia jalkojaan on kuvatakin. Olin aloittanut sukat 3 mm puikoilla ja niillä jatkoinkin ne loppuun asti, mutta 2,5 mm puikot olisivat kyllä riittäneet. Sukat on myös kuvattu ennen pesua ja höyrytystä.

Ohje on varpaista varteen, mutta minä neuloin sukat varresta varpaisiin. Olen neulonut kerran aiemmin samat sukat ja eivät nämäkään  varmaan jää viimeisiksi tätä mallia. Niin kaunis ja näyttävä tuo lintukuvio on.

Nämä sukat eivät odottaneet valmistumista kuin kuukauden verran. Aloitin ne joulukuun loppupuolella Fuengirolasta ostetusta Novitan Nallesta, kun omat langat olivat vielä matkalla Italiasta Espanjaan. Sitten kun langat saapuivat, jäivät nämäkin hetkeksi kaappiin. Malli on Dropsin nettisivuilta, 2,5 mm puikoilla neulottu ja koko noin 39. Ovat minulla nyt yösukkina.


Tässä kuva pyykkipäivästä. Siinä aiemmin valmistuneita kissa-, koira- ja kukkasukkia kuivumassa ja odottamassa höyryttämistä.


Olen niin tuskastunut siihen, että en osaa kuvata tuotteitani. Tai yleensä en osaa edes kunnolla käyttää kameraani ja sen säätöjä. Ensi viikon tiistaina alkaa Sofia-opistossa Valokuvan perusteet -lyhytkurssi ja taidanpa mahduttaa vielä senkin ohjelmaani. Jatkossa toivottavasti saatte katsottavaksenne edustavempia otoksia.

Tänään olin kuuntelemassa luentoa Picassosta ja hänen taiteestaan alustukseksi lauantaiselle vierailulle Picasso -museoon Malagaan. Vaikka olen täällä ollut jo usemman talven, Piacasso museo kuten Picasson syntymäkotikin Malagassa ovat minulla vielä näkemättä. Lauantaina menen siis museoon ja viikon päästä lauantaina syntymäkotiin ja kuuntelen ennen sitä vielä toisenkin luennon Picasson elämästä ja taiteesta. Mielenkiintoinen taiteilija ja mielenkiintoiset vierailukohteet!

Mielenkiintoista viikon jatkoa myös koti Suomeen,

                          Enya

7 kommenttia:

 1. Ei voi kuin ihastelle sinun neuleitasi, ovat kerrassaan upeita!

  VastaaPoista
 2. Nuo lintusukat <3
  -Laura

  VastaaPoista
 3. ♥ Todella kauniita! Ja oi mahtavaa, mitä saatkaan siellä kokea!♥

  VastaaPoista
 4. Olen metsästänyt sellaista kirjoneulesukan mallia, joka miellyttäisi silmää ja sinun sivuiltasi niitä löytyy useampi! Nämä lintusukat ovat aivan superkauniit! Mistä saisin ohjeen näihin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sukkien ohjeen voi ostaa Ravelrysta. Ne ovat nimeltään Nightingale. t. Enya

   Poista
 5. Ihastuin tassusukkiin!!!! Onko sulla vielä näitä jäljellä tai intoa tehdä? Noihinhan voisi tehdä myös mätsäävät tumput <3 mietin tässä kuumeisesti kehtaisinko tilata sulta joskus kirjoneuleunelmat <3 mietitään ja neuvotellaan :)

  t. MinnaJ

  VastaaPoista