torstai 13. maaliskuuta 2014

Omat graffitit

Työni ovat kyllä tulleet esille jo graffitien yleispostauksissa, mutta haluan arkistoida ne myös ihan omaksi kokonaisuudekseen.

Kivipallojen päälliset olivat minun päätyöni ja varsinkin ensimmäinen, afrikankukkapaloista pyöreäksi muotoiltu, oli jokseenkin haasteellinen. Tämän työn aloitin ensimmäisenä ja lopetin lähes viimeisenä, usko kun meinasi loppua moneen kertaan. Aika kauniisti kuitenkin lopulta istuu tuon kivipyörylän päälle. Lankana on aika ohut akryylilanka, jota työstin 3 koukulla. Kivipallot päällisineen ovat aivan Sofia opiston läheisyydessä.


Tämän päällisen virkkasin samasta akryylilangasta  kaksinkertaisena samalla 3 koukulla. Kukkapalan ohje on Arnen ja Carloksen jostain kirjasta. Ihan juuressa on jokunen kerros verkkovirkkausta.


Seuraavan päällisen aloitin jatkamalla kesken jäänyttä patalappua ja tähän virkkasinkin lähes kaikki puuvillalangan loput, mitä kaapista löytyi. Tästä tuli aika hauska. Totesimme neuleryhmässä, että olisi selvä myssy henkilölle, jolla on paksut rastahiukset.Tähän pallonpäälliseen käytin neulekorin pohjalla lojuvat kukkapalat, joita en kelpuuttanut aiemmin tekemääni torkkupeittoon. Palat on virkattu Gjestalin Maijasta ja Novitan Nallesta. Päällisen alapuolen virkkasin verkkovirkkausta akryylilangalla.Tätä päällistä lähdin työstämään valmiista pannulapusta, minkä ympärille virkkasin verkkoa puuvillalangasta.
Nämä verkkovirkatut päälliset muotoutuvat todella hyvin kivipyörylän päälle.


Ja tässä päällisessä sama idea. Keskellä valmis pannulappu ja ympärille verkkoa. Tässä verkko on akryylilankaa.


Kehystettyjä pyörylöitä ja neliöitä virkkasimme Fuengirolan keskustan kirkkoaukiolle, josta ne löysivät paikkansa suihkulähteen ympärillä olevasta aidasta ja penkkien selkänojista. Minun pyöryläni ovat kaikki aidassa.

Tämän pyörylän virkkasin erään peittopalan ohjeen mukaan, jatkoin vain suuremmaksi ja ilman neliöksi muuttamista. Yksinkertaisen pyörylän jujuna on "säteet". Pyörylä on pingotettu ja virkattu kiinni rautalankakehikkoon. Kukkia virkkasi usea nainen projektin käyttöön. Muutama niistä löysi tiensä minun pyörylöihinikin. Lankana kaikissa pyörylöissä on 100% akryylilanka, mitä oli edullista. hankkia. Me tekijät siis ostimme itse myös materiaalin.


Tässä työssä käytin jo minulle tuttua pannulappumallia, minkä vain virkkasin isommaksi ja pingotin ja virkkasin rautalankakehykseen. Parilla värillä sai ihan näyttävän näköistä.


Tässä taas pingotettu sädepyörylä, jossa tuntemattoman tekijän kukka.


Näitä samantyyppisiä töitä tein useammankin, jopa samoilla väreillä. Leikin vain vähän raidoituksella. Tässä yksi isoimmista.


Ja tässä toinen vastaava.


Ja tässä taas sädemallia tuntemattoman tekijän kukkasen kera.


Tässä taas vähän erilainen tätä mallia. Aidan nupissa on myös virkkaamani huppu. Tein niitä kuusi erilaista.

Virkkasin myös muutamia koristeita pylväisiin.

Kuvassa vetäjämme Minna Jaakola viimeistelemässä graffitia. Ylimmäinen on minun virkkaukseni.


Tästäkin parista ylimmäinen on minun virkkaukseni.Käsinojatkin saivat koristeensa.

Jokunen työytunti näitä työstäessä meni ja lankaakin n. 2 kg.

Projekti oli mielenkiintoinen kokemus, ainutlaatuinen minun elämässäni.  Suhtautuminen on ollut erittäin positiivista ja työmme on päässyt esille Fuengirolan televisiossa ja myös Tele 5 kävi haastattelemassa Sofia opiston toiminnanjohtajaa ja kuvaamassa graffiteja. Olemme olleet esillä myös El Mundossa, Surissa, Se-lehdessä ja Fuengirolan Sanomissa. Minua, yhtenä tekijöistä, myös haastateltiin täällä suomeksi ilmestyvään Se-lehteen.

Kaupunkilaiset ja turistit ovat kovasti kuvanneet töitä ja niitä on haluttu jopa ostaa. Ilkivaltaa on toistaiseksi ollut hyvin vähän. Pari pallonpäällistä ja muutama kehystetty penkinkoristus ovat kadonneet Sofia opiston lähistöltä ja kehystetty sydän keskusaukiolta. Tällaiseen toki osasimme varautua. Aina on olemassa ihmisiä, jotka eivät arvosta toisten työtä tai yrittävät jotenkin hyötyä siitä.

Saimme tästä projektista paljon työn iloa ja mukavia hetkiä samanhenkisten ihmisten kanssa. Olemme saaneet tuntea myös onnistumisen iloa ja ylpeyttä tekemästämme työstä, niin hienosti ne on otettu vastaan. Projektin vetäjä Minna Jaakola palaa Suomeen jatkamaan opintojaan. Hän on idearikas ja aina iloinen nuori nainen ja jäämme kyllä käsityöryhmissä kovasti kaipaamaan hänen ideoitaan ja seuraansa.

Takki on nyt kyllä aika tyhjä, joten luulisi, että pieni paussi käsitöissä olisi  paikallaan. Vaikka pää on tyhjä, levottomat kädet vaativat kuitenkin toimintaa. Työn alla on jo torkkupeitto ja kaksi tyynynpäällistä. Virkkaustöitä edelleen kaikki, sen jälkeen onkin taas sukkien vuoro!

Enya

8 kommenttia:

 1. Hei Eini!
  Kiitos taas kivasta postauksestasi sekä kuvista! Harmi jos jo nyt on viety neuleita. Fasebookista olen ihaillut kuinka hienosti saitte kaikki esille. Minkähän laiset pallonpäälliset on viety? Anna vähän lomaa käsillesi, kun olit niin ahkera.
  Mukavaa kevättä, Riitta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmäisenä yönä hävisi tosiaan kaksi sivummalla ollutta päällistä. Huomasin juuri, että niistä ei olekaan kuvia postauksissani. En tiedä kenen tekemiä olivat, eivät siis sinun ja minun. Ne olivat ainakin eilen illalla vielä paikoillaan.
   Onneksi saimme taitavan kuvaajan tallentamaan töitämme. Ovat ihan toista tasoa kuin nämä minun räpsimäni. Facebookissa voit seurata Minnojen päivityksiä. t. Eini

   Poista
 2. Oih, ihania. Erityisesti ihastuin verkkovirkattuun, valeansininen, mättääseen =)

  VastaaPoista
 3. Upeita graffitteja! Toivottavasti saavat olla pitkään paikoillaan.
  Terv. RitvaL.

  VastaaPoista