maanantai 7. marraskuuta 2011

Italian syksyssà

Suomen lomalta on palattu ja elo jatkuu Italian syksyssà. Viime pàivàt ovat olleet làmpimià, mutta harmaita ja osittain sateisiakin. Onneksi tààllà pàin Italiaa ei ole ainakaan toistaiseksi ollut tulviin ja jopa menehtyneisiin henkiin johtaneita rankkasateita kuten Liguriassa ja Toscanassa. On ollut todella surullista katsella uutiskuvia viime aikoina.

Tytàrkin poikkesi viikonloppuna ennen làhtòààn Roomaan. Hàn on vaihdossa Rooman kielikoulussa viikon ja pààsee samalla uudistamaan passinsa Italian Suomen suurlàhetystòssà. Niin kiireinen visiitti kuitenkin oli, ettà emme ehtineet kuvata edes matkalle valmistunutta palmikkoponchoa. Kaunis siità tuli ja on tyylikàs kokonaisuus samasta koksinharmaasta langasta kudotun puolihameen kanssa. Kuvat tulevat sitten hànen seuraavan visiittinsà yhteydessà parin viikon pààstà.

Viikonloppuna pistin puikoille myòs tyttàren kirjoneuletunikan. Onneksi siinà tyòskennellààn vain kahdella vàrillà, sen verran hankalalta kirjoneuleen neulominen tuntui vuosien tauon jàlkeen. Nythàn tuo taito tàytyy palauttaa, sillà kirjoneuleet tuntuvat olevan nyt todella suosittuja. Suunnitelmissa on itsellekin villatakki ja hame, jos nyt itselle ehdin mitààn tekemààn. Vaikka kyllà minusta on mukava pukea tuota kaunista tytàrtànikin.

Tàydensin myòs elilen alpakkalankatilaustani Poppeliin: 25%:n alennus on niin huomattava, ettà jouduin pyòrtàmààn aiemmat lupaukseni olla enàà kasvattamatta lankavarastoa. Ihan 100% alpakkaakin tilasin, mutta enemmàn villan ja alpakan sekoituksia, villa kun tekee langan hieman ryhdikkààmmàksi. Tilaus on nyt kokonaisuudessaan yli 15 kiloa, joten varasto làhes tuplaantuu. Nyt pitàà aloittaa myòs kulutuksen seuranta, kun ostin tyttàren asunnolle keittiòvaa'an. Aivan hurjalta tuntuu nuo ostosmààràni, mutta kyllà sità tàhàn vuoden aikaan kuluukin kilokaupalla kuukaudessa, nyt kun varaudutaan paksumpiin neuleisiin eli kudotaan paksuilla puikoilla vahvemmista langoista. Ponchonkin neuloin 9 pyòròpuikolla ja lankaa meni jo yksistààn tuohon tyòhàn n. 600 gr, hameeseen ja ponchoon yhteensà yli kilon. Tyòn alla olevaa tunikaa neulon 5 pyòròillà ja siihenkin on lankakulutus kokonaisuudessaan 700 gr. Ja tààltà maalta kun pààsen niin harvoin kunnon lankakauppaan, Nyt alkoi tuntua, ettà meni jo selittelyn puolelle. Rehellisesti sanottuna, kyllà minussa on myòs tuota lankahamsterin vikaa!


Kun tàllà kertaa on neulekuvaton postaus, niin visuaalisen ilmeen parantamiseksi muutama tyttàren ottama kuva Venetsiasta.





Mukavaa syysviikkoa Suomeen!

4 kommenttia:

  1. 15 kilon lankatilaus?!? o_O Pitääkin luetuttaa tämä miehelläni, johan loppuu marinat mun parin kilon Tallinnan ostoksista... :D

    VastaaPoista
  2. Kyllà minulla tàllà kertaa taisi mennà vàhàn òveriksi, mutta kun on niin pitkà "ihan pakko tehdà" lista!

    VastaaPoista
  3. tsempiä lankojen kulutukseen :-)

    Kauniita kuvia Venetsiasta!

    VastaaPoista