sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Tanjan torkkupeitto ja vàhàn muutakin!

Tanjan torkkupeitto on yksi isoimpia KyJy-tòitàni ja sen loppuun saattaminen veikin nàin làhelle joulua. Peitossa on 221 afrikkalaista kukkapalaa ja kooksi tuli 85 x 135 cm. Lankana kàytin Dropsin Fabelia ja valkoista lukuun ottamatta kaikki langat ovat sukista jààneità jàmàlankoja. Yhdistin palat virkkaamalla. Tanja asetteli itse palat haluamallaan tavalla, joten nyt peitossa on sekà àidin ettà tyttàren kàden jàlki. Tàmà on toinen Tanjalle tekemàni peitto; ensimmàisen tein 40 v sitten pienelle tyttòvauvalleni.





Mietin vielà reunuksen virkkaamista ja peiton vuoraamista, mutta jos ne toteutan, ne jààvàt kyllà suosiolla ensi vuoden puolelle.

Sain kuvaan myòs myssyn ja kaulahuivin, jotka neuloin kaveriksi pòllòtumpuilleni.  Lanka on lahjaksi saamaani Katya villasekoitetta ja neuloin sità 5 mm puikoilla. Sekà myssyn ettà huivin ohje ovat Tine Solheimin kirjasta Maskepi.


Viikonloppuna neuloin vielà pòllòtumput lahjaksi Tanjan Venetsian vuokraemànnàlle. Tai niità tuli saman tien kaksi paria, kun neuloin vahingossa ensimmàiset kaksi tumppua molemmat vasempaan kàteen ja purkaakaan en halunnut. Tàssà kuvaan on pààssyt lahjatumput, toiset odottavat vielà viimeistelyà. Lankana on Dropsin Nepal, villa 65%, alpaca 35%,  ja kàytin 5 mm sukkapuikkoja. Silmàt tein nàihin lahjatumppuihin hieman hillitymmàt. Ja ilmeestà pààtellen ovat ihan kaksi eri pòllòà!




Jouluviikolle jài sitten loppuun saatettavaksi ja viimeisteltàvàksi vielà kaksi KyJy-tyòtà; pàivàpeitto ja panevat porot -sukat. Kummatkin ovat kyllà jo ihan loppusuoralla, joten taidan ehtià paistaa joululaatikot ja leivonnaiset siinà ohessa. Lanttulaatikko kyllà puuttuu meidàn joulupòydàstàmme, kun tààltà en sellaista juuresta lòytànyt. En ole lòytànyt bataattiakaan, mutta porkkanaa ja perunaa ne tààllàkin syòvàt.

Mukavia viimeisià joulunaluspàivià kaikille!

3 kommenttia:

  1. Voi elämä mikä peitto! Ihan mahtava! Mukavaa joulunodotusta :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Mukavaa joulun odotusta myòs sinulle!

    VastaaPoista
  3. Upea peitto ja ihanat lapaset.

    Hauskaa joulua!

    VastaaPoista