torstai 19. tammikuuta 2012

Oppimisen iloa ja ...tuskaa!!!

Puikot ovat olleet kyllä kovassa käytössä, vaikka esittelyyn ei olekaan tullut pitkään aikaan mitään valmista. UWA -töitä on jokunen aloitettuna, sukkaprojektiin yhdet sukat ja lapasista on jo peräti kymmenennet puikoilla.  Pipoprojektikin on jo korkattu yhdellä aloituksella. Laiskana en siis ole ollut, vaikka hiljaiseloa onkin ollut blogirintamalla. Todisteeksi pari kuvaa keskeneräisistä projekteista. Näin tulee myös todistettua, että osasin ladata kuvat uudella kortinluikijalla tietokoneelle ihan itse! Tytär kun on jo toista viikkoa opiskeluissaan Nizzassa.Sitten tuohon otsikkoon. Kuten keskeneräisistä lapasista voi todeta, opiskelen tosissani tällä hetkellä kirjoneuleen neulomista. Se on aivan ihanaa. Yleensä! Enimmäkseen! Ja lopputulos kaunista!
Mutta toisinaan se on yhtä tuskaa; neulomista, purkamista, neulomista ja taas purkamista jne. Tänään se on taas sellaista ja voi kun suututtaa ja harmittaa. Kiukuttaakin! Ajattelen nyt ihan liikaa muita asioita ja se ei yksinkertaisesti sovi yhteen kirjoneulomisen kanssa. Oli pakko siirtyä näpyttelemään, jos se sujuisi paremmin.

Olen oppinut jo minkäkokoisilla puikoilla saan kauneinta ja tasaisinta jälkeä ja kuinka puikon kokoa vaihtamalla selvitän pienemmät kokoerot. Olen myös oppinut, miten lankoja on järkevintä pitää sormilla, että ne juoksevat ongelmitta. Olen myös oppinut lankojen ja värien yhteensopivuudesta. Kaikesta tuosta, puhumattakaan kuvion etenemisestä kerroksittain ja lopulta valmistumisesta, olen saanut suunnatonta iloa. Vaikkakin homma on työlästä näpertämistä ja todella hidasta. Minä nyt satun pitämään kaikesta näperämisestä. Ja haasteista. Ja sitä kirjoneuleen neulominen todella on tällaisellekin, joka muuten on neulonut hyvinkin paljon. Aasta on aloitettava kaiken uuden oppiminen.

Kirjoneulominen on myös hyvin koukuttavaa. En ole koskaan ollut lapasten neuloja, mutta ensimmäisen kirjoneulelapasen neulottuani en sitten muuta ole tehnytkään. Ostin kivoja eläinaiheisia malleja joridsweb.comista ja Ravelry on ollut myös oikea aarreaitta. Kukkakaavioita löysin googlehaun avulla vuokksis.net sivuilta. Ja voi kun monta kirjaa haluaisin taas tilata! Minä sukankutoja olen todella nyt hurahtanut lapasiin, tai tumppuja ne minulle ovat. Ja se on ihan kirjoneuleiden syytä. Olen minä yhden kirjoneule sukkamallinkin jo testannut  ja jatkoa on tulossa niillekin 12 sukkaparia 2012 -projektissa.

Kaikki edellä kerrottu käy hirveän huonosti yhteen sen asian kanssa, että UWA-projektissa minun pitäisi tehdä useampi villatakki, pusero, liivi ja mekkokin. En edes kehtaa sanoa miten vähän minulla on vasta aloituksia ja takaraja 31.1. on yllättävän lähellä. Takaporttini on siinä, että lapas- sukka- ja myssyprojektin aloitetut työt kelpaavat myös UWAan, mutta enhän minä niin haluaisi tehdä. Kaikkiin projekteihin omat työt tietenkin, on tavoite, mutta katsotaan miten minun käy!

Pitäisiköhän kokeilla, joko kirjoneule taas onnistuisi???

7 kommenttia:

 1. Aivan huippuihania lapasia!!Iloista päivänjatkoa!

  VastaaPoista
 2. Jestas miten upeita lapasia! Wau!

  VastaaPoista
 3. Hurjan upeita lapasia! Olet löytänyt ihan mahtavia kuvioita, etenkin nuo seeprat ovat mielettömän hienot!

  VastaaPoista
 4. Kyllä on kauniita ja värikylläisiä lapasia! Mukavan oloinen blogi sinulla, kurkkasin ensimmäistä kertaa ja tulen toistekin : )

  VastaaPoista
 5. Kiitos kannustavista kommenteistanne. Vielä on iso homma edessä, että lapaset saavat parinsakin! Ja tervetuloa mukaan uudet lukijani!

  VastaaPoista
 6. Aivan ihania malleja ja tuloksia!!

  VastaaPoista
 7. Oh, kauniita lapasia teit! Minulta ei luonnistu kirjoneulonta. :(

  VastaaPoista