lauantai 7. tammikuuta 2012

Vuoden 2012 ensimmäinen!

Alkaneen vuoden ensimmäisenä neuleena valmistui tyttären poroneule -sarjaan kuuluva takki. Toki sen aloitin jo edellisen vuoden puolella; tapaninpäivänä. Siitä tuli niin malliltaan kuin väritykseltäänkin sellainen, että olisin halunnut pitää sen itse. Tytär ja takki lähtivät kuitenkin 2 kuukaudeksi Nizzaan, joten en pääse edes hypistelemään sitä pitkään aikaan. Täytyy vakavasti harkita vastaavan neulomista itselle.


Idea takkiin tuli D&G:n mallikuvasta. Porokuvion löysin Dropsin nettisivuilta ja tähtikukkakuvion Novitan syksy 2011 lehdestä, jossa sitä oli myös käytetty takin kuviona. Neuloin taka- ja etukappaleet yhdessä ja hihat pyörönä kainaloon asti. Resoreissa käytin 4 mm ja neuleessa 5 mm puikkoja. Kirjoneuleen neulominen edestakaisin tuotti edelleen vaikeuksia ja varsinkin reunimmaisten kuvioiden ensimmäinen ja viimeinen silmukka tahtoi jäädä löysäksi. Aika hyvin sain silmukat kuitenkin tasoittumaan hyvällä höyrytyksellä.

Kaluksen toteutin resorina, jonka nurjat silmukat tuplasin puolessa välissä. Tanja halusi Novitan takkimallin mukaisesti isot napit ja kun minusta tolkuttoman isot napinlävet ovat rumat, toteutin kiinnityksen isoilla painonepeillä ja napit tulivat vain koristeeksi. Lankaa takkiin kului yhteensä 870 gr.

Seuraavat neuleet ovatkin sitten UWA-projektin tuotoksia.

2 kommenttia:

  1. No täällähän se se löytyikin, poron ohjeen sijainti nimittäin :)
    MIELETÖN TUO TAKKI!!

    VastaaPoista
  2. Hieno villatakki. Poron neulekaaviota minäkin haeskelin ja jotenkin löysin blogisi. Paljon hienoja kirjoneuletöitä olet tehnyt.

    VastaaPoista