lauantai 28. tammikuuta 2012

Peukalopäivä!

Kaikki tietää jo, mikä on nenäpäivä, mutta onko kukaan kuullutkaan peukalopäivästä? Minulla  oli se eilen, perjantaina,  ja se tarkoittaa, että kaikkiin muuten valmiina oleviin lapasiin neulotaan peukalot. Minulla niitä odotti jo kuusi paria. Vaikka olen tällä hetkellä lähes kokopäiväneuloja, en sentään 12 kirjoneulepeukaloa neulonut yhdessä päivässä. Kyllä siihen meni jo torstai-iltakin ja täksi päiväksikin jäi vielä yhden lapasparin peukut.

Kirjoneulominen on enimmäkseen mukavaa, mutta kahdella ohuella langalla ja sukkapuikoilla peukalon neulominen on kyllä vähemmän mukavaa. Minullakin menee heti tilaukseen lyhyemmät sormikaspuikot tätä asiaa varten ja voi olla, että jatkossa neulon myös kirjoneulelapaset hieman paksummasta langasta. Lankaa ei kyllä paljon kulu, mutta aikaa sitä enemmän. Onneksi minulla oli niin mukavia malleja, että hitaudesta huolimatta motivaatio pysyi yllä. Lintulapasia lukuun ottamatta kaikki muut ovat Jorid Linvikin malleja ja ostin ne osoitteesta http://www.joridweb.com/. Lintulapasten ohjeen löysin ilmaiseksi Ravelrysta.

Nämä ovat siis kuusi ensimmäistä lapaspariani projektiin 12 lapasparia 2012. Ja kun  kirjoneuletta sitkeästi harjoittelen, niin nämä ovat nyt kaikki sellaisia. Lisääkin on tulossa, kun muutamat yksittäiset lapaset saavat jossain vaiheessa parinsa. Viikonloppu ja alkuviikko on kyllä käytettävä ihan toiseen projektiin eli UWA:an, sillä vielä ei ole kovin montaa aloitusta puikoilla. Taistelen vain taas saman asian parissa; kun löydän mallin, ei ole sopivaa lankaa ja kun lähden langasta, ei löydy sopivaa ohjetta. Villatakki- ja viittamallia itselle tässä lähinnä olen vailla, mutta vielä ne siis ovat hakusessa.

Mutta tässä valmistuneet lapaset. Kuvat ovat valitettavasti kehnoja; sisällä salamalla otettuja.

Ensimmäiset ovat Moose Love Roses Mittens ja ne ovat omat suosikkini. Mustan Fabelin kaverina on kuviollista Fabelia. Yläosan sinikirjava on kyllä värikkäämpi ja kyllä salama verottaa tuosta punakirjastakin väristä. Neuloin nämä 2,5 mm puikoilla, jolla minun käsialani on tälle langalle parhaimmillaan. Neuloessa minusta tuntui, että näistä tulee ihan hirvän pienet, mutta höyrytyksen jälkeen ovat kyllä sopivat pieneen naisen käteen.Lintulapasissa minulla on samat langat ja näissä käytin 3,25 mm puikkoja. Lopputulos ei ole ihan niin napakka kuin pienemmillä puikoilla, mutta ei vielä liian löysäkään. Ravelryn ohjeella tuli naisen käteen sopiva lapanen.Lucky Horse Mittens on myös Jorid Linvikin malli. Lankana on edelleen Fabel, mutta näissä testasin 3 mm puikot. Jälki tuli kohtuullisen napakka, mutta isommasta puikkokoosta huolimatta lapsista tuli aika pienet; sopivat pieneen naisen käteen.Cat Mittens on neulottu valkoisella Fabelilla ja Zauberball Carismalla 3,25 mm puikoilla. Minusta neulos on vähän velttoa ja koko on taas pieneen naisen käteen.


Mittens with Boston Terrier, edelleen siis Jorid Linvikin malli. Nämä neuloin Fabelista 3 mm puikoilla. Jälki on tasaisen napakkaa ja edelleen koko pieneen naisen käteen.Zebra Mittens on toinen suosikkilapaseni. Idea on hauska; seepra on molemmilla puolilla lapasia. Lapasosassa käytin Fabelia ja oranssi lanka on punakirjava Delight. Neuloin nämä 2,5 mm puikoilla ja näistäkin annetulla ohjeella tuli lapaset pieneen naisen käteen.Tällaisella tiukalla käsialalla jatkossa neulon Jorid Linvikin mallit hieman paksummasta langasta, jotta sopivat myös omaan käteeni. Tyttärellä ei tule olemaan ensi talvena lapasten puutetta, sillä kaikki esittelemäni mallit sopivat kyllä hänen pieneen käteensä ja hän myös pitää eläinaiheista. Hevoslapaset joudun varmaan neulomaan hänelle jostain muusta väristä, hän ei äitinsä tavoin ole ollenkaan punaisen ystävä


Mukavaa viikonloppua!

18 kommenttia:

 1. Ihailin näitä jo tuolla Neulomon puolelle, tosi kauniita ja valtavan määrän olet neulonut.
  Oikein Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja mukavaa viikonloppua myös sinulle. Ja tervetuloa seuraamaan blogiani!

   Poista
 2. Voi hyvänen aika kuinka kauniita!
  Kumpa itsekkin osaisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Minäkin luulin, etten osaa, mutta olen iloisesti yllättänyt itseni. Kokeile rohkeasti sinäkin!

   Poista
 3. Upeita, mahtavia neuleita! Kyllä noita tikutellessa menee aikaa. Mullakin on kirjoneulelapas-buumi menossa, mutten ole vielä uskaltanut noin monimutkaisia kuvioita neuloa.

  VastaaPoista
 4. Kiitos. Kauniita töitä olet tehnyt itsekin!

  VastaaPoista
 5. Voi vitsi, miten ihania!! Riittäisiköhän mulla edes kärsivällisyys noin tarkkoihin kuvioihin, epäilen. Taitava olet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kärsivällisyyttä näiden neulominen kyllä vaatii!

   Poista
 6. Hihii, kalanruotopeukalo on ihan paras! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta se on myös hauska. Jorid Linvik on ajatellut mallinsa peukaloon asti!

   Poista
 7. Hei tulin vastavierailulle ja löysin täältä aivan ihania kirjoneuleita. Katson ihailusta sanattomana noita lapasia! Itse en ole vielä ikinä jaksanut nypyttää tuollaisia pikkutarkkuutta vaativia kirjoneuletöitä :)

  VastaaPoista
 8. Vastavierailulla täällä ollaan myös! Erinomaisen hienoja lapasia olet neulonut =)

  VastaaPoista