torstai 24. toukokuuta 2012

Vàrikàstà virkaten!


Verhoviritykset tyttàren tupakeittiòòn eli valmiit palapelit koottuna ja ripustettuna. Ripustustapa ei ole perinteisin, mutta sopii nàihin pieniin luukkuikkunoihin. Ripustuslenkkinà on ketjusilmukkaketjua ja kiinnitys on toistaiseksi nastoilla.  Kaikkiin valittiin erilainen virkkausmalli, mutta lanka, vàri ja ripustustapa yhdistàà ne toisiinsa. Lopputulos oli kakkosen ja kolmosen osalta hyvà, ensimmàinen vaatii vielà viilausta.  Lanka on 100 % puuvillaa ja kàytin virkatessa 1,5 mm koukkua.

Aloitettaan viimeksi valmistuneesta eli palapelistà nro III.  Malli on Ruutu & palavirkkaus 2012 -lehdestà, siinà nàistà paloista oli tehty pyòreà pòytàliina. Minusta tàmà on kaunein ja se oli myòs mukavin virkattava.



Palapeli II:n malli on samasta Ruutu ja Palavirkkaus -lehdestà.  Siinà tàtà palamallia suositeltiin juuri verhoksi tai pòytàliinaksi ja toki sopii vaikka sàngynpeitoksikin. Alkuperàinen malli on lehdessà virkattu ohuemmasta langasta ykkòsen koukulla, joten tàssà verhossa palat ovat hieman suuremmat. Tàrkkàys olisi saanut olla voimakkaampi, sillà hieman palat muotoutuvat roukkuessa. Tàtàkin mallia oli ihan mukava virkata.



Sitten tàmà haasteellinen palapeli I. Itse palahan on ihan helppo virkattava, mutta haastetta toivat nuo lukemattomat pienet pyòrylàt, joita minà en sitten tàrkkààmàllàkààn saanut pòyreiksi.  Siksi tàmà viritys menee uusiksi. Saksin pois kaikki epàmààràisen muotoiset pyòrylàt ja virkkaan pààpyòrylòità kolme lisàà ja ehkà kaikkiin vielà jonkinlaisen reunuksen, josta ne virkkaan saman tien yhteen. Ja jos tarvitsee pienenpià keskuspyòrylòità, voin soveltaen kàyttàà tàssà olevaa mallia.
Tàmà malli on Kauneimmat Kàsityòt 4/2011 -lehdessà toteutettuna pàrisàngyn peitoksi. Ja siinà ne pyòrylàt on todella kauniin pyòreàt.



Keittiòn pòytàkin sai uuden, kauniin liinan. Virkkasin tàmàn kylàputiikistamme ostamastani Filo fi Scozia puuvillalangasta 1,5 koukulla. Lankaa kului melkein 200 gr. Ohje on Ruutu ja Palavirkkaus 2012 -lehdestà, jossa se on toteutettu ohuemmasta langasta ja ykkòsen koukulla. Ajattelin liinaa tyttàren arkkupòydàn pààlle, mutta siihen se on  liian iso, mutta isolla ruokapòydàllà se pààsee oikeuksiinsa. Tàtà oli todella mukava virkata ja tarkoitus on aloittaa làhiàikoina vielà isompi ruokapòydàn liina juuri tàllà ruutuvirkkaustekniikalla. Viimeisessà Kauneimmat Kàsityòt -lehdessà on todella upea ja haasteellinen malli ja se houkuttelee jatkamaan virkkauksia.



Neulonutkin olen, mutta kuvausvalmista ei vielà ole syntynyt. Nàin kun tekee useampaa tyòtà yhtà aikaa, kestàà tuo valmistuminen kauemmin, mutta sitten syntyykin valmista paljon làhes yhteen putkeen. Ja olen minà aloittanut niità kirjoneulesukkiakin, en tosin sità Flower Power -mallia vielàkààn. Tilasin Dropsin Fabelia ja Deligtia ja niità yhdistelemàllà on nyt valmistumassa Dropsin oma kukkasukkamalli.

Mukavaa kesàistà loppuviikkoa!

6 kommenttia:

  1. Aivan mahtavia nuo sinun verhoviritykset ja pöytäliina. Meikäläisen aikaansaannokset kalpenevat sinun töiden rinnalla. Ja allekirjoittanut vihreä kateudesta ;). osaisipa sitä virkkaila noin monimutkaisia juttuja.
    Oikein maktavaa illan jatkoa sinulle
    halauksin Erica

    VastaaPoista
  2. Aivan upeita kaikki :)Haaveilen edelleen moisista verhoista...

    VastaaPoista
  3. Oi,tykkään niin paljon!!! Oot niin taitava!

    VastaaPoista