perjantai 22. kesäkuuta 2012

Nightingale ja parit porot!

Sukista siis on kyse edelleen. Jokaisen parin toinen kappale jo odotti kaveriaan kàsityòkorissa, punainen porosukka jopa tammikuusta asti. En siis ole huippu nopea vaikka niin voisikin pààtellà, kun juuri vajaa viikko sitten esittelin parit uudet polvisukat. Mustaa Dropsin Fabelia sain kasattua keràn jàmistà  juuri sen verran, ettà tuon toisen Nightingalen sain aikaiseksi. Nyt se sitten on totaalisesti loppu ja uutta saan vasta Suomesta ensi kuussa, joten nyt on vain keksittàvà uusia vàriyhdistelmià. Tuo musta vaan on niin hyvà monen vàrin kaveriksi, ehdoton suosikkini!

Nightingale sukkani ovat omat versio Raverlyn maksullisesta ohjeesta. Neuloin sukat ohjeesta poiketen ylhààltà alas pàin ja ei nuo kuviot sitten laskutoimenpiteistàni huolimatta osuneet ihan kohdalleen, kolmas lintu ei sitten mahtunutkaan kokonaan kàrkiosaan. Lisàksi aloitin kuviot vahingossa istuvasta linnusta. Kauniit sukat niistà silti tuli ja teen tàmàn mallin varmaan vielà toistekin. Ehkàpà siihen mennssà olen opetellut jo neulomaan sukan kàrjestà aloittaen. Lankana valmistuneessa parissa on tuo tuttu Dropsin Fabel, kuviossa vàri Blue Lagoon. Vàrit eivàt ole parhaimmillaan  ottamissani kuvissa. Kàytin resorissa 2,5 ja kuvio-osuudessa 3 mm puikkoja ja tein kantapààn yksivàrisenà ja vahvennettuna.






Porosukkien ohje on Dropsin nettisivuilta. Molemmissa pareissa kàytin pohjavàrinà Dropsin liukuvàrjàttyà Deligtia , punasàvyinen on vàri nro 13 ja sinisàvyinen nro 12 ja kuviovàrinà valkoista Fabelia. Nàin yhdistellen valkoinen on ihan hyvà vàri kirjoneuleissa tai ainakin toimii hyvin tàssà sukkamallissa. Pohjavàrinà en ole sità oikein saanut toimimaan, en kirjoneulesukissa enkà -lapasissakaan.  Se jotenkin syò vàrià toisesta langasta. Punasàvyinen pari on neulottu 2,5 ja sinisàvyinen 3 mm sukkapuikoilla. Pienemmillà puikoilla kirjoneuleen neulominen Deligtista oli todella tuskaista, mutta kolmosen puikoilla se sujui hyvin. Tosin Deligtin vàreissà on paljon eroja, punainen sàvy oli selvàsti jotenkin karvaisempi.






Tààllà Italiassa Juhannuksen viettoa ei tunneta, joten meillà viikonloppu menee ihan normaaleissa merkeissà. Ja sukat minulla on nytkin puikoilla, vihdoin ja viimein ne Flower Powerit, joita olen ollut aloittamassa jo monta kuukautta. Nekin teen kyllà omana versiona, ylhààltà alaspàin ja polvisukkapituisena. Ja nyt on sitten pohjavàrinà meleerattu ruskea, johon testasin  pitkààn sopivaa vàrià kaveriksi. Kirkkaat punaiset, siniset ja keltaiset koitettuani pààdyin tuohon samaan Fabelin Blue Lagoon sàvyyn kuin noissa valmistuneissa Nigtingaleissakin.  Pòytàliinan reunuspitsikin etenee yhden kuvio-osuuden verran pàivàssà, mutta vielà menee pari-kolme viikkoa, ennen kuin pààsen esittelemààn sen valmiina. Vaikka neulon aivan hurjia tuntimààrià pàivàssà làhes ilman ongelmia (toistaiseksi) niin virkkaaminen onnistuu max kaksi tuntia kerrallaan. Virkkaustekniikka on sen verran erilainen, ettà se jàykistàà ja kipeyttàà niskan helpolla. Ja tuo oikea kàteni, jossa leikkausoperaation vuoksi on nestekierto heikentynyt, kestàà myòs neulomisen paremmin kuin virkkaamisen. Jonkin verran kyllà turpoaa varsinkin nàin hellekeleillà.

Oikein hyvàà Juhannuksen aikaa ja taikaa Suomeen!


11 kommenttia:

  1. Oikein ihanaa Juhannusta myöskin teille sinne! Aivan ihania sukkia!

    VastaaPoista
  2. Hyvää juhannusta!! Todella ihania sukkia!!

    VastaaPoista
  3. Upeita ovat taas sukat! Musta sopii minustakin monen kaveriksi, mutta en tahdo oikein nähdä mustaa lankaa, vaan onnistun aina sotkemaan...
    Oikein ihanaa juhannusta sinne kauas!

    VastaaPoista
  4. Onpas kauniita sukkia, lintusukat on mun mielestä ihan huippukivat ja nätit.

    VastaaPoista
  5. Kauniit sukat taas!!
    Mukavaa juhannusta sinulle =D

    VastaaPoista
  6. Hienoja sukkia, edellisen postauksen ruusukuvioidut sukat ovat niin upeat että!

    VastaaPoista
  7. Tosi kauniit, eteenkin nuo lintusukat! Väriyhdistelmätkin ovat ihan nappiin.
    Näytin kuvat myös äidilleni ja hän muuttui kateudesta vihreäksi. Luulen, että "joudun" lankaostoksille jossain vaiheessa...

    VastaaPoista
  8. Paljon kiitoksia ihanista kommenteista. Sukkia syntyy nyt 12 sukkaparia 2012 -projektin puitteissa. Yli puolet on jo kasassa ja mallit etsittynà loppuihinkin. Vàriyhdistelmàt vielà askarruttavat, kun lankavarastosta puuttuu se tàrkein vàri, musta! Tààllà Italiassa on nyt hyvinkin helteistà. Onneksi on ilmalàmpòpumppu seinàssà ja viilennys mahdollista, muuten ei neulomisesta tulisi mitààn. Ihania kesàpàivià Suomeen!

    VastaaPoista
  9. Aivan ihania sukkia! Ihanaa heinäkuuta!

    VastaaPoista