sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Guaron kylä ja mantelipuut!

Edelleen menee postaukseni hieman asian vierestä; vieläkään ei siis  ole paljon esiteltävää käsityörintamalta. Mutta mantelipuiden kukintaa esittelen kyllä yhtä mielelläni.

Olin tänään retkellä Guaron kylässä, noin tunnin bussimatkan päässä Fuengirolasta. Kylällä on joka tammikuu, suurin piirtein tähän samaan aikaan, mantelijuhla. Päivän ohjelmanumerona on mantelikävelyt. Valittavana on kaksi eri pituista reittiä ja niiden varsilla voi ihailla kukkaloistossa olevia mantelipuita. Ja tietysti myös Andalusian upeaa maisemaa. Kulttuuritalon aukiolla on myös tarjolla momenlaisia mantelituotteita ja tietysti tavallista markkinakrääsää sen lisäksi.

Monin paikoin puut olivat jo kukkineet loisteliaamman kukintansa, mutta kyllä rinteillä näkyi vielä aivan täydessä kukissa olevia puitakin. Kukat ovat valkoisia tai vaaleanpunaisia ja niitä on paljon. Huonolla kamerallani ja huonoilla kuvaustaidoillani ikuistus ei valitettavasti ole aivan todellisuuden veroista.Yhdet kissasukat olen saanut valmiiksi asti ja ne lienevät jo Suomessa. Koirasukat, myös Suomeen, ovat työn alla ja keskeneräisenä on pari muutakin sukkaparia. Valmistunevat kyllä kaikki tämän kevään aikana.


Nämä ovat samalla sabluunalla kuin aiemmat Aino -sukkanikin. Lankana on Gjestalin Maija, puikot 3 mm ja koko 39-40. Tilaajan toivomuksen mukaisesti mustavalkoinen väritys.

Viikonloppu on ollut kaunis ja lämmin ja alkuviikolle on samanlaista luvassa. Huomenna onkin "vapaapäivä", sillä se on ainoa arkipäivistä, kun minulla ei ole ohjelmaa Sofia-opistolla. Sofia-opisto on kyllä kuvioissa huomennakin, sillä ihana Minna, Sofia-opiston rehtori, on tulossa työpäivänsä jälkeen kyläilemään. Sitä ennen minun pitäisi löytää paikallisesta kaupasta ainekset lohipiirakkaan, jota olen luvannut tarjota. Ihan mukava viikon aloitus!

Mukavaa viikon alkua myös kaikille lukijoilleni!

Enya

5 kommenttia:

 1. Oi mitä ihanuuksia saatkaan siellä nähdä:)

  VastaaPoista
 2. Voi miten kauniita maisemia! Sukatkin ovat myös kauniit.

  VastaaPoista
 3. ♥ voi mieletöntä, miten kauniit kukinnot! Ja sukkasikin ovat niin ihanat! Täällä on tänään oikein harmaata, märkää ja koleaa...voisinpa tulla sinne visittille :)

  VastaaPoista
 4. Oi hyvänen aika, miten kauniita. Ei noita varmasti voi kun tuijottaa.

  Sukat ovat myös ihanat, niin kuin ovat aina tekeminäsi:)

  Vähän kateeksi käy tuo sää, kun täällä sataa vettä.

  VastaaPoista
 5. Ihania sukkia olet kutonut. Tuonne mantelipuun kukkia ihailemaan minunkin teki mieli lähteä. Oli niin sitkeä flunssa, että en päässyt mukaan.

  VastaaPoista