lauantai 5. lokakuuta 2013

Talvella ei ranteita palele, Aurinkorannikollakaan!
Toinen satsi rannekkeita valmistui. Malli on Dropsin kaunis lehtimalli, nro 0-866. Pöydällä kuvattuna ei näytä kummoiseltakaan, mutta kädessä on todella upea.  Ranneke on ehdottomasti parhaimmillaan yksivärisestä langasta neulottuna. Yritin kirjavallakin, mutta tulos oli niin kehno, että meni purkuun.

Punaiset neuloin Dropsin Fabel -langasta 2,75 mm puikoilla. Lankaa kului vain 29 gr.  Luonnonvalkoiset neuloin Gjestalin Maija -langasta puikoilla 2,5. Lankaa meni 45 gr. Turkoosinväriset ovat myös Maija -lankaa, neulottu 3 mm puikoilla ja lankaa kului 48 gr. Kaikista tuli napakasti normaalikokoiseen naisen käteen istuvat.

Vielä menee aikaa, ennen kuin rannekkeille on Aurinkorannikolla käyttöä. Vaikka täälläkin kalenterin mukaan on syksy, niin edelleen on helteisen lämmintä ja kesäistä. Eilen perjaintaina oli Sofia-opiston avajaiset ja ensi viikolla toiminta käynnistyy täydellä teholla. Myös Marttojen toiminta alkaa ensi viikolla, joten toiminnan kannalta ollaan syksyssä. Mukava, että tulee elämään taas enemmän toimintaa ja sosiaalista kanssakäymistä.

Fuengirolassa alkoi vuosittainen Feria -viikko monine tapahtumineen. Olen ollut viimeiset vuodet tähän aikaan vielä muualla, joten nyt pitää kyllä mennä katsomaan ainakin päivätapahtumia. Silmäniloa tuovat naiset upeissa puvuissaan ja ratsut ratsastajineen. Härkätaisteluakin olisi paikallisella areenalla, mutta se ei ole minun juttuni. Sen sijaan kiinnostaa kovasti flamencoesitys, jossa on hevonen mukana.

Neulominen jatkuu varmasti muunkin toiminnan ohessa. Tällä hetkellä on puikoilla peräti kolme pienimuotoista työtä; kaksi erilaista kämmekäs -mallia ja Kalajoki -sukat. Ensi viikolla menen lyhytkurssille virkkaamaan amigurumeja. En ole ollut koskaan kiinnostunut tuon tyyppisestä käsityöstä, mutta kun näin opettajamme Minnan mallit, olin ihan myyty. Kyllä minun ainakin yksi maskotti on tehtävä itsellenikin.

Lämpöistä lauantai-iltaa,
Enya


6 kommenttia:

 1. Kauniit rannekkeet olet tehnyt. Blogissani on haaste odottamassa http://lady-knit.blogspot.fi/2013/10/haaste.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mukavasta haasteesta. Kolmen ensimmäisen mukaan en kuitenkaan ehtinyt!

   Poista
 2. Todella upeat rannekkeet. Itse aion tehdä sellaiset äidilleni joku päivä.

  VastaaPoista
 3. Ihania, ihania! :) Ootpas nopeasti näitä kutonut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä noihin kolmeen pariin meni viikko: eli yksi ranneke päivässä ja viimeinen viikon päivä päättelyyn ja muuhun viimeistelyyn. En kuitenkaan ole ihan hirveän nopea, mutta toistaiseksi on ollut muutama tunti päivässä aikaa neulomiseen.

   Poista