torstai 24. heinäkuuta 2014

Punasteleva Niittynurmi!

Ryyni, lämpimästi tervetuloa lukijoideni joukkoon! Sinun blogistasi olen saanut paljon innoitusta, jopa niin paljon, että meneillään on totaalinen raitakesä.

Raidoissa siis pysytään, vaikka viimeksi puikoilta valmistuikin huivi. Huivi on Heidi Alanderin suunnittelema Meadow Grass eli Niittynurmi ja minä toteutin sen puna/valko yhdistelmänä.


Lankana käytin Dropsin Fabelia ja neuloin huivin 3 mm pyöröpuikoilla. Koska käytin pienempiä puikkoja kuin ohjeessa, tein raitarivejä jonkin verran enemmän. Pitsiosuudessa on ohjeen huivin lailla neljä mallikertaa. Punaista lankaa meni vajaa 50 gr ja valkoista n. 75 gr.


Huivin kooksi pingoitettuna sain 160 x 50 cm, eli huivista tuli ihan mukavan kokoinen.


Ihan mappiin tämä työ ei onnistunut. Lisäraidoissa lisäyskohdat eivät osuneet ihan oikeille kohdilleen. Valitettavasti huomasin asian vasta, kun pitsiosuuskin oli tehty, joten purkamaan en alkanut. Ohjeen neuvomalla tavalla lisäyskohtiin tulee pienet reiät, seuraavassa huivissa ehkä käytän jotain muuta tapaa. Langanvaihtoreunasta tuli siisti ja kiristämätön, vaikka neuloin sen ilman ohjeen pudotettavaa langankiertoa.


Koska en ole huiveja pahemmin neulonut, puuttuu minulta kaikki pingotusvälineet. Alustanakin jouduin käyttämään ihan vain maton päälle laitettuja pyyhkeitä. Pingotusraudat ja -alustat ovatkin siis hankintalistalla. Lattiatasossa neulojen asettelu oli todella ikävää, selkä ei tykännyt kyllä yhtään.

Dropsin Fabel on suosikkilankani, josta neulon paljon sukkia. Minusta se on sopivan ohut myös huiveihin. Ja mikä parasta, tästä langasta neulotun huivin voi pestä myös pesukoneessas. Ensimmäsen kerran olen pettynyt langan värikestävyyteen. Pesin huivin käsin haaleassa vedessä ennen pingoitusta ja punaisesta langasta lähti niin paljon väriä, että se värjäsi valkoisen langan hieman punertavaksi.  Aiemmin olen huomannut myös turkoosissa värissä ensipesussa värin irtoamista.

Pidän tämän mallisista huiveista ja raita ja pitsi -yhdistelmä on kaunis. Jollain muulla väriyhdistelmällä voisin ajatella toteuttavani vielä toisenkin Niittynurmen tai sitten jonkun muun saman tyyppisen huivin. Niittynurmen ohje löytyy suomen ja englannin kielisinä Ravelrysta nimellä Meadow Grass ja se on maksuton.

Nautitaan heinäkuun helteistä!

Enya


11 kommenttia:

 1. Tääkin väriyhdistelmä on ihana ja muutenkin aivan älyttömän hieno huivi!

  VastaaPoista
 2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Hih, oonkin ollut huomaavinani, että raitavillitys on tarttuvaa. :) Huivi on tosi kaunis!

  VastaaPoista
 4. Raidat ovat aina kauniita. Tosi kaunis huivi!

  VastaaPoista
 5. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 6. Ihana huivi! Luen blogiasi pitkästä aikaa, kun itse olen ollut poissa blogimaailmasta.

  VastaaPoista