tiistai 7. lokakuuta 2014

Harjoituskappaleita!

Pitkästä aikaa päätin neuloa tumppuja. Heti ensimmäistä paria tehdessä muistin, miksi en pidä niiden neulomisesta; peukalot. Yritän selättää vastenmielisyyteni peukaloiden neulomiseen joten muutamat tumput ovat tulossa vielä näiden jälkeenkin. Arkistossani on muutama ohje, jotka olen joskus jo toteuttanutkin, mutta pitkän ajan jälkeen tuntuvat neulottaessa kuin uusilta.

Harjoituskappaleita syntyneistä pareista tuli. Enkelitumppuihin tuli varren kirjoneuleeseen pieni virhe ja huomasin sen niin myöhään, että en enää purkanut. Lintutumput olivat hankalat neuloa sinisen pörröisen langan vuoksi ja ei ne valmiinakaan lievän pörröisyytensä vuoksi  minua miellytä.


Enkelitumppujen ohjeen olen löytänyt joskus netistä, en edes tarkemmin muista mistä.  Malli on kaunis näin punataustaisenakin, sinisellä muistan neuloneeni ne aiemmin. Lankana käytin luonnonvaaleaa Sadnesin Sisua ja liukuvärjättyä Katia Darlingia.  Väärä vyöte näkyy olevan kuvassa. Varsiosan neuloin 2,5 mm ja käsineosan 3 mm puikoilla ja koko riittää pieneen naisen käteen. Omaani jäi hieman lyhkäiseksi, mutta onneksi tätä mallia on yksinkertaista jatkaa muutama kerros halutun pituuden saamiseksi.


Näiden lintulapasten kaavionkin muistan joskus tulostaneeni Ravelrysta ja ei siihen sen ihmeempää ohjetta ollutkaan. Halusin taustaksi sinisen, mutta hieman pörröinen Viking Norlys oli huono valinta.  Väri on kyllä kaunis. Musta lanka on Sadnesin Sisua. Ranneosan neuloin 2,5 ja käsineosan 2,75 mm puikoilla. Tällä puikkokoolla koko jäi pieneksi, lapsen käteen sopivaksi.

Nyt on puikoilla Jorid Lindvikin Bostonin terrieri tumput.

Vaikka tumppuja neulonkin,  Aurinkorannikolla kesä vielä jatkuu,

t. Enya
13 kommenttia:

 1. Kauniita tuli molemmista pareista! :)

  VastaaPoista
 2. Kauniita lapasia! Oletko koskaan kokeillut intialaista peukalokiilaa, sillä on helppo neuloa peukalot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole koskaan kuullutkaan intialaisesta peukalokiilasta. Pitääpä googlata. Teen aina orjallisesti ohjeen mukaisen peukalokiilan ja peukalon. Olen vähän huono tekemään muutoksia ohjeisiin.

   Poista
 3. Kauniita molemmat! Mullekkin peukalo tuottaa vaikeuksia, lapasia on tullut neulottuakin aika vähän, tarvetta kyllä olisi.

  VastaaPoista
 4. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Ihania lapasia molemmat! Mulle myös peukalo tuottaa ongelmia, niitä on tylsä neuloa.

  VastaaPoista
 6. Harjoituskappaleetko? Ihan täydelliset tumput, todella kauniit. Ja kauniita neuleita blogi muutenkin pullollaan. Tänne tulen toistekin ihailemaan!

  VastaaPoista