sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Ruusuja rakastavia hirviä ja Bostonin terrierejä a la Jorid Linvik

Tumppujen neulominen takkuaa edelleen, mutta en aio antaa periksi. On vain pari vuotta väliä, kun viimeksi neuloin niitä ja jopa näitä samoja malleja ja silti olen kuin aloittelija. Teen kaikki alkeellisimmatkin virheet. Tällä hetkellä teen jo kuudetta paria ja nyt vasta  alkaa sujua.

Nämäkin pari valmistunutta paria ovat siis harjoituskappaleita. Kuvissa virheet eivät niin selkeästi näy, enkä niitä ala luettelemaankaan, mutta kiitettävää arvosanaa ne eivät minulta saa. Ehkä tyydyttävän kuitenkin, sillä kyllä ne käyttökelpoisia ovat.


Moose love Roses -lapaset ovat norjalaisen Jorid Linvikin suunnittelemat. Lankana käytin mustaa ja oranssia Sadnes Sisua ja turkoosinkirjavaa Viking Norlysiä. Tämä on se hieman pörröinen lanka, joka käytin jo aiemminkin, mutta vähän isommilla puikoilla sen neulominen oli  mukavampaa. 2,75 mm puikoilla kooksi tuli naisten S/M.


Boston terrier -lapaset ovat myös Jorid Linvikin mallistosta. Hän suosii paljon eläinaiheita ja mukaviahan ne ovatkin. Sopivat niin lasten kuin aikuistenkin käytettäviksi. Näissä käytin lankana mustaa ja luonnonvalkeaa Gjestalin Maijaa ja puikot olivat ranneosassa 2,75 ja lapasosassa 3 mm. 3 millisillä puikoilla Maijan jälki on minun käsialallani kaunista, mutta niillä ohjeen mukaisesti neulottuna saa sopivan lapasen vain pieneen naisen tai vähän isomman lapsen käteen. 3,25 mm puikoilla varmaan syntyisi omaan käteen sopiva M kokoinen naisten lapanen. Ohjeiden puikkosuositukset minun käsialallani eivät toteudu tai sitten neulokseni on tiukempaa, kun sidon lankajuoksut 3 silmukan enkä 5 silmukan välein, kuten ohje suosittaa. Nyt meneillään olevissa tumpuissa kokeilen 5 silmukan sitomisväliä ja voin sanoa, että neulominen on paljon miellyttävämpää ja jälkikin tulee tasaisempaa. Eikä lankajuoksut ole vieläkään liian pitkät.

Jorid Linvikin ohjeet ovat maksullisia ja niitä voi ostaa Ravelrysta. Hänellä on myös omat sivut www.joridweb.com.

Lämmöllä,

Enya

6 kommenttia:

 1. No on kyllä UPEITÄ nämä lapaset!! Tuo luukin tuossa peukussa :D :D
  Täytyykin käydä vilaisemassa, vaikken minä tumppuja osaa tehdäkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jorid Linvikin tumput ovat kyllä loppuun asti harkittuja, täynnä kivoja yksityiskohtia.

   Poista
 2. Kauniita lapasia.Kovasti saa kaaviota seurata tehdessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tarkkana kyllä saa olla kaaviota seuratessa. Viivotin on hyvä työkalu, että pysyy oikealla rivillä.

   Poista
 3. Kauniita lapasia. Muuten oletko katsonut Raverystä Natalia Morenan malleja, käys katsomassa, tosi viehättäviä mm. eläinaiheisia, kukka yms. Joridilta meneillään minulla ne rock-lapaset, hyvin selkeitä ohjeita hänen töilleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Olen todella ihastunut myös Natalia Morevan malleihin. Itse asiassa on ostettunakin muutama; pääsevät kohta puoliin työn alle, kun saan neulottua vielä parit mallit Jorid Linvikiltä. Ne rock-lapaset, niin kuin sukatkin ovat myös aivan ihanat!

   Poista