sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Vàlillà valmistakin!

Viime viikolla viimeistelin sekà tyttàren ettà oman neulehameeni kuvauskuntoon. Unisukat ovat edelleen ilman nauhaa, mutta eikòhàn asia korjaannut ensi viikolla Suomessa. Hame kuten sukatkin ovat Tine Solheimin kirjasta Leikkià langoilla. Hameen palmikkoresorista jàtin kuitenkin suosiolla nypyt pois, kun en niità edelleenkààn saa mielestàni kauniiksi. Omasta hameesta jàtin ainakin toistaiseksi pois myòs vyòlenkit. Tàmà on siis juuri se hame, josta kirjassa mainitaan, ettà sopii vain nuorille ja hoikille. Tytàr kyllà sità vielà onkin, àidistà en kàyttàisi enàà kumpaakaan adjektiivia. Pààtelkàà itse, onko paha!

Tyttàren hameen neuloin kaksinkertaisella langalla, 100% konepestàvàstà villasta, koksinharmaasta Dropsin Karismasta, 6,5 mm puikoilla. Neuloksesta tuli mukavan napakka ja uskon sen kestàvàn hyvin kàyttòà venymàttà. Olen oikein tyytyvàinen lopputulokseen ja ilmeisesti tytàrkin, koska otti hameen heti mukaan làhtiessààn takaisin Venetsiaan. Tilauksessa on samasta langasta tehtàvà korkeakauluksinen poncho.



Oman hameeni neuloin kaksinkertaisesta Dropsin Alpaca -langasta 5 mm puikoilla. Puikkokoko oli tàssà tapauksessa saanut olla hieman pienempi, sillà pikkkuisen neulos jài veltoksi. Mutta ihanan pehmeàà lanka on. Toivottavasti neulos kestàà venymàttà kàytòssà tai hame saa purkutuomion. Vyòtàròllà on toistaiseksi vain punosnauha ja toden nàkòisesti vaihdan sen kuminauhaan. Hieman pidempi on myòs tàmà àidin versio samasta hameesta.



Harlekiinihenkiset unisukat neuloin Dropsin Alpaca-langasta 2,5 mm puikoilla. Lanka on niin ohutta yksinkertaisena, ettà sukkiin riittàisi 2 mm puikot. Vàhàn jài neulos isommilla puikoilla epàtasaiseksi. Muuten kyllà pidàn tuloksesta kovasti ja varmasti riittàvàt pitàmààn viluiset varpaani làmpòisenà òisin. Vielà kun saan tuohon reikàriviin sen silkki- tai satiininauhan, niin ovat tàydelliset!



Huomenna lennàn Venetsiasta Riikan kautta Tampereelle. Tosi mukava tulla Suomeen tapaamaan ystàvià ja sukulaisia. Pààdyin kuitenkin ottamaan paluulennon 1.11. Turusta Venetsiaan eli lomani jàà 5 viikon sijasta kahteen ja Tampereen messut vàliin. Oma Tampereen kotini on varastoituna ja 5 viikon yhtàjaksoinen kylàily alkoi tuntua liian pitkàltà. Bambupuikot pakkasin kyllà kàsimatkatavaraan, ymmàrtààkseni ne saa ottaa mukaan koneeseen. Enhàn minà neulomatta voi olla matkankaan aikana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti