tiistai 21. helmikuuta 2012

Tuplasti tumppuja!

Lapasia, rasoja, tumppuja tai miksi nyt kukin haluaa niitä nimittää, on valmistunut taas useampi pari. 

Kaksi ensimmäistä lapasparia lähti tänään Helsinkiin, rakkaalle ystävälleni Helleville. Hellevi ja miehensä Seppo ovat olleet ystäviäni jo pitkään ja ovat kannustaneet minua aina harrastuksissani, on se sitten ollut paperilanka-askartelua, posliinin maalausta, huovutusta tai nyt neulomista. Heidän kodissaan on lukematon määrä vuosien varrella syntyneitä töitäni. Hellevi varmasti poikkeaa silloin tällöin blogissani, joten kiitos teille tätäkin kautta ja rakkaat terveiset Helsingin Pakilaan.


Enkelilapaset neuloin valkoisesta Dropsin Fabelista ja liukuvärjätystä Kunstgarnista 3 mm sukkapuikoilla. Nämä ovat jo järjestyksessä toiset tämän malliset enkelilapaset. Ne ensimmäiset ovat tyttärelläni Tanjalla. Vielä jossain vaiheessa neulon nämä kyllä itsellenikin, minusta tämä on niin kaunis lapasmalli. Tämän laopasen ohje löytyy Novitan neulomosta.


Hellevi tykästyi myös blogissani aiemmin esiteltyihin helminauha lapasiin. Neuloin hänelle sellaiset mustasta Fabelista ja Novitan Polku langasta ja nämäkin 3 mm sukkapuikoilla. Värit osuivat näihin erityisen kauniisti. Ohje näihin lapasiin löytyy Ravelryn sivuilta.



Järjestyksessä toiset lintulapaseni tein jo ennen edellä olleita, muttane  ovat olleet esittelemättä, kun kamerasta loppuivat patterit. Pähkäilin hieman, mistä ihmeestä täältä maalta löydän uudet, kun kauppakin on useamman kilometrin päässä, mutta onneksi niitä löytyi kylän tupakkakaupasta. Näissä käytin Pirtin kehräänöm liukuvärjättyä karstalankaa ja mustaa Fabelia sekä 3 mm sukkapuikkoja. Näihinkin sain värit osumaan mielestäni kauniisti. Lintulapasiin ohje löytyy Ravelrysta.


Pirtin kehräämön karstalankaa jäi vielä jäljelle ja tein niistä yhdessä mustan Fabelin kanssa sydänlapaset. Sydänkuvion nappasin Jorid Linvikin hevoslapasten ranneosasta, muuten suunnittelu on omaa tuotantoa. 

Ja edelleen on tumppuja tulossa. Puikoilla on tällä hetkellä järjestyksessä toiset Moose love Roses -lapaset, nyt omalla värisuunnittelulla. Varmaan puoli tusinaa muutakin lapasta odottaa pariaan käsityökorissa ja muutama sen saakin. Pari mallia menee kyllä purkuun väärän lankavalinnan vuoksi. Sitten yritän lopettaa tumpputehtailun ainakin hetkeksi ja neuloa jokuset kirjoneulesukat! 

Mukavaa viikon jatkoa kaikille aurinkoisesta Italiasta!



29 kommenttia:

  1. Kaikki ovat aivan ihania, vaikea on valita, mikä olsi ykkönen.
    Mallit ovat kauniita ja myös väritys.
    Kiva nähdä myös ne seuraavat.

    VastaaPoista
  2. Siis hyväen aika! Olen ihan hullaantunut lapasiisi: kuvioihin,väreihin..Ihan mahtavia!

    VastaaPoista
  3. Helminauha on suosikkini, tosi onnistunut värivalinta!!
    Aaaah, Italiasta!? Just tänä aamuna Mies kysyi, olisiko pieni kevätretki paikallaan, jos kävisimme haistelemassa Italiassa lämpimämpiä tuulia joskus huhti-toukokuulla... Harkinnassa on! :o)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helminauhalapaset ovat jo ties kuinka monennet; teen niitä sekä valko- että mustapohjaisina ja kuviot liukuvärjätystä langasta. Tulevat aina erilaiset. Huhti-toukokuulla Italiassa on jo hyvin kesäistä, kannattaa tosiaan harkita lomaa täällä.

      Poista
  4. Mahtavia nämä kuvioneulelapaset. Alkaa omat raita-/yksväriversiot näyttää kovin tylsille.
    Aivan ihania!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Sitten vain tulostat ohjeet kirjoneulelapasiin ja aloitat. Kyllä se alkaa pikkuhiljaa sujua. Minäkin neulon kirjoneuletta vasta ensimmäistä talvea; siksi varmaan olenkin niin innostunut!

      Poista
  5. Ompa taas kauniita lapasia! Tuo enkelimalli täytyykin käydä heti poimimassa talteen! Kiitos vinkistä:)

    VastaaPoista
  6. Olen ihan mykistynyt! Joku ihan oikeasti tekee näin käsittämättömän upeita lapasia! Kiitos, että laitoit kuvat nettiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ihanaa saada näin paljon kehuja, kun tosiaan neulon kirjoneuleita vasta ensimmäistä talvea! Tämä taitaa olla mun juttu!

      Poista
  7. Kerrassaan ihastuttavia lapasia olet neulonut, rakastan niin kirjoneulelapasia:) Oletkos pohjois vai etelä-Italiassa?Mielenkiintoista, että ilmeisesti asustelet sekä Italiassa, että Espanjassa.Joskus nuorempana olin hyvinkin ihastunut ajatukseen Espanjassa asumisesta. Vaan nyttemmin sitä haluaakin olla kotosalla Suomessa:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Olen viettämässä talvea tyttären luona Pohjois-Italiassa Preceniccossa, n. 90 km Venetsiasta. Asun Fuengirolassa Espanjassa ja siellä yleensä olen talven, kesällä sitten Suomessa. Olen jo pois työelämästä, joten voin olla kivuttomasti kulkuri!

      Poista
  8. Ei voi kuin ihastella kuin kauniita lapasia.

    VastaaPoista
  9. Lintulapaset ovat todella kauniit! Niin ihanat väritkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Lintulapaset on yksi suosikkimalleistani, jota varmasti neulon jatkossakin eri värityksin.

      Poista
  10. Täälläpäs on oikein neulontamestari! Hienoja.

    VastaaPoista
  11. Aivan mielettömän uppeita nuo sinun tekemät lapaset!! Katheellisena katton, multa ei onnistu tuomoset :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Muutaman lapasparin harjoittelun se vaatii ja sitten alkaa sujua.

      Poista
  12. Voi miten kauniita lapasia jälleen.:) olet kyllä oikea lapasmestari.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Minä en kyllä itseäni vielä mestarina pidä n. tusinan lapasparin jälkeen. Ja kirjoneuletta vasta ensimmäistä talvea neulovana. Mestariutta kyllä tavoittelen ja sinne suuntaan mennään pari parilta.

      Poista
  13. Voi mahdoton, miten hienoja lapasia sinä teet.

    VastaaPoista