perjantai 2. maaliskuuta 2012

Viimeiset vanttuut - tällä erää!

Mukavaa, että taas uusia lukijoita on löytänyt blogini. Tervetuloa!  Ja kiitos kaikille kommentoijille!

Enyan Villassa on ahkeroitu edelleen lapasten parissa. Useampi käsityökorissa odottanut lapanen on saanut parinsa. Vieläkin sinne muutama jäi, mutta en ole ihan varma, josko ne ansaitsevat toista paria. Joistain malleista en sitten vaan pidäkään valmiina ja osassa on värisuunnittelu mennyt poskelleen.

Mutta itse asiaan. Valmistuneet kädenlämmittimet:

Suosikkiani, Jorid Linvikin Moose Love Roses lapasia,  (http://www.joridsweb.com/) oli tehtävä toinenkin pari. Ei niissä ensimmäisissä, turkoosi-musta värityksellä, ole mitään vikaa, mutta halusin kokeilla toisenkin väriyhdistelmän. Näihin tuli mustalla Dropsin Fabelilla ja Schoppel Wollen Crazy Zauberball, värillä Fluss Bett, ihan toinen tunnelma. Tässä hirvi käyskentelee ilmeisesti syksyisessä metsässä. Pidän kyllä tästäkin väriyhdistelmästä. Nämä voisivat päätyä omaan käteenikin, kun tein lapasiin pituutta lisää pidentämällä ranteesta peukaloon jaksoa yhdellä kämmenpuolen kuvio-osuudella ja nyt ne ovat sopivat normaalikokoiseen naisen käteen.


Myös yksi valkoisesta Fabelista ja Novitan Polku mustajuuresta testsaamani Enkelilapanen sai parinsa. Käytin mustajuuresta vain sinisävyiset osat, mutta silti lapasen pohjaväri on minun mieleeni hieman liian pliisu. Näistäkään ei siis tule niitä minun Enkelilapasiani, joten vielä pistän yhdet puikoille, kun sopivan kirkas sininen lanka löytyy. Se aika toden näköisesti on vasta ensi syksynä, sillä täällä Preceniccossa on nyt lapaskausi ohi. Novitan neulomossa olen ihaillut punapohjaisia enkelilapasia, joten omani voisivat olla myös sellaiset.


Ja tämäkään postaus ei mene ilman Helminauha lapasia. Sekä musta- että valkeapohjainen kappale odotti  vielä pariaan. Mustapohjainen on samanlainen kuin edellisellä kerralla esittelemänikin ja myös samoista langoista neulottu, mutta kun on liukuvärjätystä langasta kyse kuviossa, niin ihan samanlainen ei tullut kuitenkaan.  Valkoisissa lapasissa on pohjavärinä valkoinen Fabel ja kuviovärinä Novitan Polku punajuuri. Lapasmalli on kaunis sekä mustalla- että valkoisella pohjalla ja mitä erilaisimmilla kuvioväreillä. Oma suosikkini on kuitenkin mustapohjainen ja sellaiset ovatkin lämmittäneet käsiäni tänä talvensa.
Tyttärelle ystävänpäiväksi tarkoitetut, mutta kesken jääneet sydänlapaset valmistuivat myös. Viime tipassa, sillä tytär kotiutuu sunnuntaina Nizzasta muutamaksi päiväksi. Käyttöä ei ole hänelläkään näille toistaiseksi, sillä kieliopinnot jakuvat vielä kolme viikkoa Maltalla ja siellä taitaa olla vielä lämpöisempää kuin täällä Pohjois-Italiassa. Voi olla, että lapasista tuli myös hänelle liian isot ja jäävät muuhun käyttöön.


Aloitin Jorid Linvikin Lucky Horse Mittens lapaset keltaisella pohjavärityksellä ajatuksena saada ne omaan käteeni kaveriksi keltaiselle krokotiilihuiville. Tein resoriosuuden pidemmäksi,mutta en lisännyt silmukoita, joten liian pienethän nämä minulle ovat.  Pohjavärinä on Schoppel Wollen Admiral ombré, väri Banana Joe ja kuviovärinä musta Fabel. Nämä ovat kyllä aika värikkäät,  oisivatko nyt niitä vitamiinivanttuita! Kuvan väritys ei nyt ollenkaan vastaa todellisuutta.


Ja seuraavatkin ovat näitä värikkäitä vitamiinivanttuita!  Olen ristinät nämä kuitenkin ukko/akka lapasiksi varren kuvion mukaan. Malli on Dropsin nettisivuilta ja lankana varressa musta Fabel ja liukuvärjätty Kunstgarn 10, lapasosassa edelleen musta Fabel ja  Austermann Step Classic 1016.Seuraavat kaksi lapasparia ovat norjalaisen Tine Solheimin suunnittelemia ja olen ohjeet ovat hänen kirjastaan Retromasker. Olen soveltanut moniväriset kuviot kahdelle värille ja muokannut muuenkin vähän malleja. Esim. helmikoristelut jätin kokonaan pois. Punapohjaisissa Davos lapasissa  käytin pohjavärinä Schoppel Wollen Admiralia ja kuviovärinä mustaa Fabelia


St. Anton lapasissa on pohjavärinä musta ja kuviovärinä sinivihreäkirjava (Blu Lagoon) Dropsin Fabel.


Kaikki lapaset olen neulonut 3 mm puikoilla, viimeisten lapasparien resorit 2,5 mm puikoilla.

Olen nyt opetellut kirjoneulelapasten neulomista 24 parilla tänä talvena, joten enköhän minä tämän nyt osaa.  Seuraavaksi opettelen kirjoneulesukat ja aloitan sen mallilla Flower Power, kun noita värikkäitä lankoja jäi vielä lapastelusta jäljelle.

Iloista ja värikästä viikonloppua kaikille!


Iloista viikonloppua kaikille!

18 kommenttia:

 1. Nää on niin kauniita ja ihania: mallit,värit,kaikki!

  VastaaPoista
 2. Ihania lapasia!
  Ihan kateelliseksi tulen kun katselen aikaansaannoksia kun itse juuri ja juuri saa raidalliset lapaset kasaan ;)
  Oikein mukavaa päivänjatkoa sinulle

  VastaaPoista
 3. Kauniita, kauniita ovat kovin nämä vanttuut.
  Lapaskelit on kohta ohi täälläkin, vaikka lunta onkin vielä kyllä maassa ja tuuli pohjoisessa.

  VastaaPoista
 4. Upeita on ja täällä taas vihreänä :)

  VastaaPoista
 5. Aivan mahtavan ihania lapasia ja noin paljon! Ei voi kuin ihailla!

  VastaaPoista
 6. Hevos- ja hirvilapaset ovat upeat. Hirvilapasista tulee kovasti mieleen Harry Potter ja kuoleman varjelukset. :)

  VastaaPoista
 7. Voi kun sun sivuilla on ollut viime aikoina kauniita lapasia, mä en kirjoneuletta saa aikaan ja siksi on kiva nähdä kun joku jaksaa.

  VastaaPoista
 8. voi luoja kun on ihania lapasia :D ja minkälaista väri-leikkejä..vau.
  liityn kyllä lukijaksesi:)

  VastaaPoista
 9. Kiitos kommenteista. Kirjoneulelapasia oli tosi kiva tehdä, mutta nyt on jo muut jutut mielessä ja puikoilla, ei kun koukulla. En näköjään pääse ihan heti aloittamaan Flower Power sukkia!

  VastaaPoista
 10. Herramunjee, mistä näitä lapasia oikein tulee??
  Ihan hillitön tahti!!

  VastaaPoista
 11. Oij, joij mikä puikkojen suhina on käynyt. aivan ihania lapasia syntynyt!

  VastaaPoista
 12. Nämä ovat taideteoksia nämä sinun lapaset. Uskomattoman hienoja :)

  VastaaPoista
 13. Kiitos myös Paula, Taina ja Amuk!

  VastaaPoista
 14. Olen aivan sanaton ja ihastuksesta mykkä, niin kauniita lapasia sinulla täällä! Noista ei edes osaa omaa suosikkia nimetä, kun kaikki ovat tosi kauniita. Ja nuo liukuvärjätyt langat sopivat hyvin, kuvioissa on elävyyttä ja tietynlaista utuisuutta.

  VastaaPoista
 15. Käsittämättömän kauniita lapasia. Olen niitä ihastellut sekä Neulomossa että käynyt täällä katsomassa.

  VastaaPoista