maanantai 12. maaliskuuta 2012

Herkkupurkkeja ja muuta pientä

Tytär poikkesi viikoksi kotiin opintojen vaihtuessa ranskan kielestä englannin kieleen.  Rasnskasta tultiin ja Maltalla jatketaan seuraavat kolme viikkoa. Äidilläkin meni viikko vähän loman puolelle, käsityöharrastusta ajatellen. Varsinaista lomaahan eläkeläisellä ei ole.

Toissa viikonloppuna, odottaessani häntä kotiin, otin käsinvärjättyjen lankojen jämät ja virkkuukoukun ja tein muutamalle purkille hatun. Hattuosa on pylväitä ja röyhelö-osa ketjusilmukkalenkkejä. Minusta ne kaunistavat kovasti pesto- ja hillopurkkeja, joissa säilytän esim. helmiä ja joitain pieniä käsityötarvikkeita. Nyt ne ovat ihan herkkupurkkeja!

Sen verran koukko oli käytössä "lomaviikollakin", että testasin siskoltani saaman puuvillalangan. Hyvin taipui 2 mm koukulla pienehköiksi liinoiksi, jotka kuvassa ovat vielä viimeistelemättä. Väri on aika ärjy keltainen, kuvassa ei niinkään paha, ja olenkin päättänyt antaa niille ennen tärkkäämistä kloritekylvyn. Ne kun ovat 100% puuvillaa, niin valkaisun pitäisi kyllä onnistua. Näihin kolmeen liinaan kului lankaa melkein täsmälleen 200 gr.  Ajatuksenani ei ole käyttää näitä pöydällä, vaan tärkkäyksen jälkeen pistän ne koristamaan tyttären tupakeittön kolmea ikkunaa. Hänellä kun ei ole käytössä verhoja, niin on edes jonkin näköinen suoja vastakkaisen talon katseilta. Ja epäilenpä, että ovat niissä jopa kauniit. Pistän uudet kuvat, kun projekti on valmis. Lankaa jäi vielä ainakin kaksi kertaa tuo 200 gr, joten tupakeittiön pöytä tulee saamaan kaksi kaitaliinaa, kunhan sopivat mallit löytyvät. Pöydän pinta on kauniin  ruskea ja siihen kaksi poikkittaista valkoista kattausliinaa sopii oikein hyvin. Kauneimmilta Käsitöiltä pitäisi kuun puolessa välissä tulla virkkauslehti, jospa siinä olisi esim. ruutuvirkkauksella toteutettavia malleja. Kaikki liinojen mallit ovat Kauneimmat Käsityöt lehden muutamasta viimeisestä numerosta.Kirjosukkaprojektini ei ole siis edes päässyt alkuun vielä. Virkataan nyt vähän välillä ja otetaan sitten se Flower Power -malli puikoille. Aloitin nimittäin eilen taas virkkaamaan paloja. Minulla on useampaa väriä Maija lankaa ja ajattelin saada niistä aikaiseksi jonkin näköisen palaponchon. Paksu toppatakkini kun on ihan liian paksu Preceniccon kauniiseen kevääseen.

Mukavaa alkanutta viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti