sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Tähtisukat

Paljon ei viime viikon aikana ole neuletyöt edistyneet, sillä tällä hetkellä on kova lukuinnostus meneillään. Tähtisukat sentään saatoin valmiiksi asti, tosin pesemättä ja höyryttämättä ne ovat edelleen.
Malli on ties kuinka vanha, Dropsin nettisivuilla nimellä Fjord Rose, mutta minä en ole sitä aiemmin neulonut. Enkä varmasti ihan pian neulo uudestaan. En nimittäin yhtään tykännyt jatkuvasta lankojen vaihtamisesta ja vielä vähemmän päättelemisestä.
Lankana on Sadnesin Sisu ja puikot 2,75 kirjoneuleessa, muuten 2,5 mm. Koko 38-39. Tällä värityksellä sukat ovat ehkä hieman liian jouluiset tähän vuodenaikaan käytettäväksi.

Kävin juuri sunnuntailounaalla kiinalaisessa ravintolassa. Sinne en ollut menossa, mutta suosikkini Primavera oli aivan tupaten täynnä, joten jouduin valitsemaan toisen paikan. Söin menuun, johon kuului kevätkääryle, appelsiiniankkaa ja paistettua riisiä sekä jälkiruokavanukas. Ruoka oli hyvää talon punaviinin kanssa. Ja koko homma kustansi 9,80 e. Palvelu oli loistavaa ja nopeaa. Kyllä espanjalaiset jäävät valitettavasti pahasti jälkeen kiinalaisille ja monelle muullekin kansallisuudelle palvelualttiudessa, mutta hyvää ruokaa hekin osaavat tehdä. Pääsiäisenä varmaan menen syömään lammasta johonkin paikalliseen ravintolaan.

Vieläkään ei kevät ole kunnolla saapunut; harva se päivä sataa vettä. Olen kyllä jo useampana päivänä päässyt lenkkini kuivana, tosin ilman sateensuojaa ei vieläkään uskalla lähteä. Tämänkin päivän aikana on ollut jo useampi aurinkoinen kuin myös sateinen hetki; pyykitkin jouduin ottamaan sisälle kuivumaan.

Huomenna alkaa viimeinen viikko Sofia-opistossa täydellä kanterilla, sillä tässä vaiheessa suurin osa meistä suomalaisista palaa kotimaahan. Onneksi kielikurssini kuitenkin jatkuu toistaiseksi ja marttojenkin toiminta vielä huhtikuulla, joten ihan ilman  ohjelmaa en ole. Minä nimittäin jatkan täällä vielä toukokuun loppuun asti. Sitten tulen minäkin Suomeen, Uuteenkaupunkiin tai Tampereelle, miten nyt onnistun itselleni järjestämään asunnon. Minulla kun ei Suomessa ole enää kotia, vain tavarat varastossa.

Seuraavassa postauksessa sitten jo hieman keväisempää. Sitä odotellessa toivotan kaikille hyvää alkavaa viikkoa ja kaunista kevättä!

Enya6 kommenttia:

  1. Hei! Eksyin blogiisi ja kirjoneuletyösi ovat kyllä upeita! Oletko muuten vienyt puikot koneessa aina ruumassa vai saako niitä ottaa käsimatkatavaroihin?

    VastaaPoista
  2. ♥ Oikein hyvää pääsiäisviikkoa Sinulle!♥

    VastaaPoista