lauantai 30. maaliskuuta 2013

Kevättä rinnassa ja sukissa!

Neuleunelmien käsinvärjätystä langasta syntyi tämän vuoden pääsiäissukat.  Malli ihan perussukka neulottuna 2,5/2,75 mm puikoilla ja koko omaan jalkaani sopiva 38-39. Lankaa oli käytettävissä vain 100 gr ja sain sen riittämään, kun jätin varren aika lyhyeksi.Keväiset pitsisukat tein Novita lehden ohjeen mukaan. Lankana on Sadnes Sisu ja neuloin sukat 2,5 mm puikoilla. Lankaa meni varjaa 100 gr ja koko on 38-39.Kuvasin sukat sisällä ilman salamavaloa, mutta siitä huolimatta en saanut värejä täydellisenä.  Kummatkin sukat ovat selvästi värikkäämmät.

Värikästä on myös pääsiäisen vietto täällä Espanjassa. Joka päivälle on suuria kulkueita, joissa kannetaan pyhimysten ja neitsyeiden patsaita pitkin kaupungin katuja, myös täällä pienessä Fuengirolan kaupungissa puhumattakaan Malagasta ja vielä suurimmista kaupungeista. Patsasasetelma painaa useamman tuhat kiloa ja sellaista on kantamassa kymmeniä, isompia jopa parisataa miestä. Pääsiäinen on täällä selvästi suurempi juhla kuin esim. joulu ja juhlintaa on koko pyhän viikon ajan.

Pääsiäiseksi ennakoitiin epävakaista säätä, mutta toisin kävi. Lämpötilat ovat kesäiset ja lomalaiset ovat valloittaneet rannat. Minä en ole varsinainen auringon ottaja, mutta toki lenkkeilen mieluummin tuolla rantakadulla aurinkoisessa ja lämpöisessä säässä ja väkisinhän siinä samalla saa hieman väriäkin pintaansa.

Pääsiäinen jatkuu täällä sunnuntaihin asti, maanantai on jo tavallinen arkipäivä ja normaalit arkirutiinit astuvat taas kuvioihin.

Mukavaa pääsiäisajan jatkoa,
t. Enya


5 kommenttia:

 1. Ihania sukkia taas täällä esittelyssä ! Mistä sä tota ekojen sukkien lankaa olet löytänyt ?
  Aurinkoisia pääsisäisen viettoja sinulle :) Täällä suomessakin on ollut ihan mahtavat kelit !

  VastaaPoista
 2. Kiitos. Tuota käsinvärjättyä lankaa olen tilannut Suomesta, osoitteesta neuleunelmia.fi. Jos en nyt ihan väärin muista, niin tuon langan nimi on Kukkaketo.

  VastaaPoista
 3. Kiitos ♥ Käynpä kurkkimassa :)

  VastaaPoista
 4. ♥ hurmaavat kevään sävyt kauniissa sukissasi! Oikein hyvää huhtikuun alkua sinne♥

  VastaaPoista