sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Lisää keittiökukkia!

Onnistuin saamaan hieman lisää Katian puuvillalankoja patalappuja varten. Ihan niitä värejä mitä halusin, ei valitettavasti ollut, mutta kauniita tuli näistäkin. Kirjavat ovat edellisen satsin jämälangoista, toinen puoli on kokonaan punainen. Malagaan pitää varmaan lähteä löytääkseen sopivia puuvillalankoja, Fuengirolan putiikit olen jo katsastanut tai ostanut tyhjäksi. Hieman kallistahan tuo Katia Capri on, mutta toistaiseksi en ole uskaltanut siirtyä "kiinankauppojen" puuvillalankoihin. En luota niiden pesukestävyyteen ja nämä kukat olen kuitenkin tarkoittanut käyttöön.Hieman olen virkannut muutakin, mutta niistä kuvia vasta myöhemmin. Olen Sofian -opistolla korunvirkkauskurssilla ja työt ovat vielä pahasti kesken.

Martta-ilta oli myös kuluneella viikolla ja siellä aiheena oli kotitaloudessa säästäminen. Suunnittelimme myös kranssien tekoa myyjäisiin. Ensi lauantaina lähdemme retkelle tutustumaan oliivitilaan ja onpa meillä mahdollisuus osallistua myös itse oliivinkeruuseen.

Edelleen meillä on ilmojen puolesta täysi kesä. Paikalliset nuoret naiset ilmeisesti katsovat kalenteria eikä säätä, sillä monet kulkevat jo saapikkaissa. Minullakin sellaiset, vuorittomat, ovat kyllä täällä mukana, mutta ei ne paria kertaa enempää olleet jalassa viime talvenakaan ja niinäkin kertoina olisin selvinnyt kyllä pikkukengilläkin. Tässä auringossa ja lämmössä on vaikea kuvitella, että joulu on jo niin lähellä. Kaupat ovat kyllä jo aloittaneet joulusesongin. Ainakin tuossa minun käyttämässäni Mercadonassa löytyy jo joulunameja ja -kakkuja ja muutakin joulutavaraa.

Tänään on isänpäivä ja olen muistellut omaa isääni, joka menehtyi keuhkosyöpään juuri isänpäivänä vuonna -84. Uskomatonta, että siitä on jo lähes kolmekymmentä vuotta. Lähden tänään ulos lounalle ja kun isänpäivä on, niin miesseurassa. Ystäväni Tarmo viettää myös täällä yksin isänpäiväänsä, lapset ja lapsenlapset ovat Suomessa, joten me kaksi yksinäistä lounastamme yhdessä.

Mukavaa isänpäivää,

EnyaEi kommentteja:

Lähetä kommentti