keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Sukkia, koruja ja enkeleitä

Olen saanut uusia lukijoita. Lämpimästi tervetuloa!

Parin viime viikon aikana on sekä neulottu että virkattu.  Puikoilta on valmistunut kahdet kirjoneulesukat.Leinikki sukat ovat Minna Ahosen/Pirkanmaan kotityöstä suunnittelemat ja ohje on Roosa nauha sukkakuvastosta. Lankana käytin Dropsin Fabelia ja neuloin sukat 2,5 mm puikoilla. N. 39 numeroisiin sukkiin kului lankaa yhteensä 78 gr.Talvi sukkien suunnittelu on Taitokeskus Sastamalan ja ohje myös Roosa nauha sukkakuvastosta.  Näissäkin käytin Dropsin Fabelia ja 2,5 mm puikkoja. 39 kokoon lankaa kului yhteensä 82 gr.


Tässä vielä sukat yhteiskuvassa. Tästä kuvasta huomaakin selvemmin, että Talvi sukista puuttuu yksi kapea kuviorivi. Paljon neulovallekin sattuu joskus tällaisia virheitä.Olin kolmena iltana Sofia-opiston korunvirkkauskurssilla. Tässä vaatimaton tulos. Korvikset on virkattu ohuesta egyptiläisestä puuvillasta ja kovetettu liimalla. Kyllä minä paljon muutakin sähelsin, mutta valmista ja varsinkin esiteltävää niistä ei tullut.Sofia opiston Kahvitellen käsitöitä -ryhmässä sain myös enkelin ohjeen ja opastuksen niiden virkkaukseen. Niitä sitten syntyikin muutama, kun maltoin pistää puikot kotonakin hetkeksi sivuun.

Enkelit on myös virkattu ohuesta egyptiläisestä puuvillalangasta 1,5 koukulla ja tein sokerivesikovetuksen. Valkoiset enkelit roikkuvat nyt olohuoneen lampusta ja sininen enkeli jalkalampusta.Nyt kun Julius tonttu istuu sohvalla, ikkunalla on pikkusukka joulukalenteri ja lampuista roikkuu enkelit, alkaa kotona näyttää jo hiukan jouluiselta.

Mukavaa viikon jatkoa,

Enya

5 kommenttia:

 1. Aivan ihania juttuja! Nuo kirjoneulesukat on todella upeita, molemmat parit. Ja mikä ihmeen rivi puuttuu mistä??? (Eli ei siis todellakaan huomaa.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ei se yhden kuviorivin puute noissa sukissa onneksi kokonaisuutta pilaa.

   Poista
 2. Aivan ihania kaikki! Mistähän löytyisi enkeliin ohje?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Enkelin ohje on blogista http://neljassapolvessa.blogspot.com.

   Poista
 3. Miten ihania kirjoneulesukkia! Enkelit ovat myös kauniita.

  VastaaPoista