torstai 5. joulukuuta 2013

Kädet jäi kiinni koukkuun!


Enkeli ei ole minun virkkaamani. Sen on tehnyt taitava virkkaaja Marja Soimala, joka myös asustaa täällä Espanjan Fuengirolassa. Ostin enkelin myyjäisistä koristamaan omaa joulukotiani.Näihin virkattuihin patalappuihin minä jumituin. Niitä on nyt kokeiltava kaikissa mahdollisissa väreissä, niin mukavaa niiden tekeminen on. Ja nättejäkin ovat. Samaa egyptiläistä puuvillalankaa olen käyttänyt, kaksinkertaisena ja kolmosen koukkua, kuten aiemmissakin lapuissa. Näissä lapuissa olen käyttänyt sekä yksiväristä että pätkävärjättyä lankaa. Vaalean punaisen ristin gerberaksi ja keltaisen auringonkukaksi.Tämän patalappuparin juju on vastavärit.Tämä malli toteutetaan virkkaamalla ensin normaali pyöreä patalappu, mutta käytetään vain silmukan takareunoja. Etureunoihin sitten virkataan spiraalina pylväsviuhkoja. Olen virkannut nämä kaksinkertaisesta langasta, jolloin toinen lanka on yksivärinen ja toinen pätkävärjätty. Lopputulos on minusta kiva; ei liian kirjava.

Patalappuihin on englanninkielinen, ilmainen ohje blogissa  http://www.delights-gems.blogspot.com.

Täällä Espanjassa juhlitaan huomenna niin Suomen itsenäisyyttä kuin Espanjan perustuslain päivääkin. Kaupat ovat kiinni, ravintolat kyllä avoinna. Tulee pitkä viikonloppu, kun maanantaikin on pyhäpäivä. Silloin juhlitaan neitsyttä Inmaculada Concepción.


Mukavaa loppuviikkoa ja viikonloppua,

Enya

6 kommenttia:

 1. On kauniita patalappuja ja tuo enkeli on tosi kaunis! Hyvää Suomen itsenäisyyspäivää sinne Espanjaan ja mukavaa joulunodotusta!

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Oikein hyvää itsenäisyyspäivää sinulle ja samalla kaikille lukijoilleni Suomeen ja Espanjaan!

  VastaaPoista
 3. Oi, nuo alemmat patalaput on kyllä kauniita. Eihän noita raskisi edes käyttää... ja taas kasvaa to do-jono. =)
  Ihanaa itsenäisyyspäivää sinne etelään ja mukavaa joulun aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Hyvää itsenäisyyspäivää ja joulun odotusta sinulle!

   Poista
 4. Miten ihania patalappuja ja upea enkeli! Hauskaa itsenäisyyspäivää ja juhlapyhiä sinne Espanjaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Hyvää itsenäisyyspäivää myös sinulle!

   Poista