torstai 22. toukokuuta 2014

Viimeinen pari uunista ulos!

Tuon nimistä leikkiä muistan leikkineeni lapsena. Nyt leikitään raitaleikkejä.

Vielä valmistui kaksi paria miesten sukkia ennen Suomeen lähtöä. Langat ja puikot on nyt pakattu kesäsäilytykseen, mutta otan kyllä yhdet ohuet sukkapuikot varmuuden vuoksi matkalaukkuun. Olen nimittäin tilannut Dropsin sukkalankoja lähemmäs 3 kiloa, kun niitä tässä kuussa niin edullisesti saa. Pyysin toimituksen vasta touko/kesäkuun vaihteeseen Tampereelle, joten materiaaliakin on, jos kesäkutominen kiinnostaa. Viime kesänä ei kyllä valmistunut kuin yhdet sukat! Ajattelin muutenkin täydentää kesän aikana lankavarastojani ja lähettää kaikki sitten yhdessä elokuun lopussa Espanjaan. Tampereellahan on iso Lankamaailma ja muutama pienempikin lankaliike.


Ensimmäiset sukat neuloin harmaasta Dropsin Fabelista ja punakirjavasta Admiral Batikista kapeilla 3 kerroksen raidoilla ja 2,25 mm puikoilla. Kokoon n. 41 meni lankaa yht. 81 gr. Punakirjava lanka käyttäytyy harmaan kaverina oikein hyvin, mustan kanssa leveimmillä raidoilla toimii myös. Yhdet isommat miesten sukat toteutin niin ja niistä on kuvaa aiemmassa postauksessa.Minulla on pitkään ollut varastossa pari kerää violettia Fabelia, mutta en ole oikein osannut tehdä siitä mitään. Nyt kokeilin violettia ja vaal.pun/harmaan kaverina  (Fabel Rose mist) ja minusta tämäkin yhdistelmä toimii hyvin. Ainakin näin, että kirjavaa lankaa on enemmän ja violetti katkaisee sitä kapeilla raidoilla  Rose mistissa tuo vaaleanpunainen taittaa vähän violettiin. Kirjavat raidat ovat 4 kerrosta ja violetit 2 krs. Nämäkin n. 41 numeroiset sukat neuloin 2,25 puikoilla ja lankaa kului yht. 76 gr.

Viikonloppuna pakkaan omat tavarat säilytysboxeihin ja siivoan sitä mukaan kaapit, kun otan tavarani pois. Viikkosiivouksen teen vielä huomenna, mutta loppusiivouksen tekee talon emäntä itse. Ensi viikolla sitten vielä uusi väri hiuksiin, kulmiin ja ripsiin ja kädet ja kynsinauhat kuntoon, niin olen valmis perjantaiaamuna Suomen kesään. Onneksi se kesä ehti sinne ennen minua!

Mukavaa loppuviikkoa,

Enya

2 kommenttia:

  1. Oi, tervetuloa tänne kesään. Toivottavasti säät jatkuvat koko kesän näin ihanina, tietysti sitä sadetta väliin... voisi tulla vaikka öisin niin ei haittaisi. ;D Minullekkin on ensimmäiselle ns. "kakka"lomaviikolle luvattu hyviä säitä... toivottavasti pitää vielä ensiviikollakin. Mä niin kadehdin tuota raidallisten sukkien teko taitoa... mulla se ei kyllä suju hyvällä tahdollakaan. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, 9 Espanjan kuukauden jälkeen on ihana tulla kesäksi Suomeen. Mukavia kesäpäiviä sinulle!

      Poista