lauantai 4. tammikuuta 2014

Villiintyneen villasukan väriterapiaa!

Viime vuoden loppupuolella virkkaamistani patalapuista jäi tähteeksi paljon keränloppuja puuvillalankaa. Jotainhan niistä piti keksiä. Olin jo aiemmin löytänyt netistä kaavion virkattuun kukkaan ja jo heti ensimmäisestä tehdystä kukasta jäin taas koukkuun. Mallissa oli keskusosa tehty eri värillä, mutta kun virkkasin lapun paljon pienempänä, eli ohuemmasta langasta, päädyin testikukan jälkeen yksiväriseen toteutukseen. Punaisen ja keltaisen sävyjä löytyi lankapussista viittä erilaista ja ne kaikki päätyivät työhön, joten siitä tuli oikein kunnon väripläjäytys!

Lanka on siis 100 % egyptiläistä puuvillaa, vahvuus 5 ja virkkasin sen kaksinkertaisena 3 koukulla. Paloja on 81 kpl ja koko n. 1 m x 1 m. Palat eivät ole missään tietyssä järjestyksessä; sillä eri värisiä paloja on eri määrät. Yritin vain järjestellä niin, että samanväriset palat eivät tulisi vierekkäin.  Painoa peitolla/liinalla on n. 600 gr.  Hieman palat saavat vielä höyrytystä, kun uusi silitysrauta kotiutuu.

Kokoomisessa sattui virhe. Palat olisi pitänyt kiinnittää säteittäin, jolloin ne olisivat kiinnittyneet suoraan joka sakarasta. Minäpä en taas katsonut ohjekuvaa tarpeeksi tarkkaan vaan kiinnitin kukat peräkkäin, jolloin neljän kukan keskelle jäi vähän turhan iso aukko ja kukista aina yksi terälehti irralleen.  Kokeilin vaikka minkälaista pientä lisäpyörylää, mutta mikään ei näyttänyt hyvältä. Sitten vain virkkasin 35 ketjusilmukkaa, pujotin nauhan joka terälehden kärjessä olevasta aukosta ja sidoin kiinni ja näin minusta homma toimii hyvin. Kun langoissa oli vielä samasta kokonumerosta huolimatta hieman vahvuuseroja joten kukat eivät ole ihan 100% saman kokoisia, nauha elää työssä mukavasti, kun se kulkee vapaasti kolmen terälehden läpi ja on sidottu kiinni vain yhteen.

Alunperin ajatteli tätä pöytäliinaksi, mutta kyllä se ehkä paremmin kuitenkin sopii sohvan käsinojalle. Nyt se saa kaunistaa muuten väritöntä makuuhuonettani ja tylsää päiväpeittoa.

Niin, sini/vihreäsävyiset langanloput jäivät vielä käyttämättä, joten uusi projekti on jo meneillään ...


Värikästä alkanutta vuotta,

Enya

4 kommenttia:

  1. Paljon kauniita kukkasia! Ihana liina, voi käyttää vaikka olohuoneen pöydälläkin. Hauskaa alkanutta vuotta sinullekin:)

    VastaaPoista
  2. Ihana väripläjäys! Oikein hyvää alkanutta vuotta!

    VastaaPoista