sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Uutta ja vàhàn vanhempaakin!

Viime viikon neule on tyttàrelle tehty tunika/mekko. Malli on Dropsilta ja lanka kaksinkertaista Fabelia neulottuna 5 puikoilla. Kirjoneulekuvio on kaunis ihan nàin kaksivàrisenà ja sità oli kohtuullisen helppo tehdà. Mekko on yksinkertaisen tyylikàs ja mieleinen niin àidille kuin tyttàrellekin.



Tàmà Tine Solheimin suunnittelema ponchokin kirjasta Leikkià langoilla on valmistunut Suomen lomani jàlkeen. Tein sen Dropsin Karismasta, joka on 100% konepestàvàà villaa. Lanka on neulottu kahdenkertaisena 9 pyòròpuikolla. Poncho tuli tyttàrelle samasta langasta neulotun palmikkohameen kaveriksi. Vielà eivàt ole osuneet niin yhteen, ettà olisi saatu kuvattua yhdessà. Tàssà ponchokin vain sàngylle heitettynà, jossa se ei ole yhtààn edukseen. Kun langan vàri on hyvin tumma harmaa, niin upeat palmikotkaan eivàt oikein tule esille. Jatkossa lupaan paremman kuvan koko komeudesta.



Tàmà tunika/mekon tein itselleni jo viime kevàànà Suomessa, mutta se pààtyi Italiaan ja kuvaan vasta lokakuiselta vierailultani. Malli on Novitan kevàisestà lehdestà ja neuloin sen seikaveikasta nelosen puikoilla. Kaula-aukon toteutin avonaisena ohjeen pystykauluksen sijaan. Lopputulos on onnistunut ja mekko on osoittautunut myòs oikein mukavaksi kàytòssà.


Tàmà kevàisen vihreàn liivin neuloin Dropsin ohjeella Novitan Rose mohairista.  Miellyttàà kovasti silmààni, mutta kàytàntò on osoittanut, ettà malli on vàhàn lyhyt tàllaiselle pitkàselkàiselle naiselle.



Tàmàn asustesetin mohairsekoitelanka lòytyi Tampereen Lankamaailman alekorista. Setti on mukavan kevyt kevàt- ja syksykàyttòòn ja vàrit kauniit.


Viikonloppu ei ollut kovinkaan tuottoisaa neulomisaikaa, mutta puikoille sain kuitenkin Tine Solheimin uudesta kirjasta kirjoneulesààrystimet ja -lapaset. Tàmà viikko piti kàyttàà KyJy-tòiden loppuun saattamiseen, mutta taitaa mennà kàytànnòssà kuitenkin Tinen ihanien mallien parissa.

Ja kuten arvasin, tytàr innostui myòs kovasti uusien kirjojen malleista, joten àidillà riittàà "harrastettavaa" varmasti koko talveksi!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti