lauantai 24. joulukuuta 2011

Viimeiset KyJyt ja taas vàhàn muutakin

KyJy nro 2, pàivàpeitto, valmistui aatonaattona. Palojen virkkaamisen aloitin jo kesàkuun 25. pàivà. Peitto on juuri sànkyni levyinen, 120 cm, ja muutaman sentin pààlle 2 m pitkà. Tarkoitus on vuorittaa se ohuella, valkoisella fleece-peitolla, jonka reunat jààvàt paljaana helmaksi. Idea on Dropsin torkkupeitosta. Kàytin lankana Dropsin Karismaa neljàssà eri vàrissà ja virkkasin palat 5 mm koukulla. Palat on myòs virkattu yhteen ketjusilmukkalenkein. Tyòtàhàn tuossa oli, mutta pidàn kovasti lopputuloksesta. Joulun kunniaksi peitto pààsi olohuoneen koristukseksi.



Panevat porot -sukat ovat KyJy-tyò nro 19. Ne on neulottu làhes viimeisinà pàivinà ennen joulua ja kahdenkertaisesta Fabelista, jotta ennàtin saada ne ajoissa valmiiksi. Puikot olivat 2 mm. Sukat on lahja tyttàrelle ja malli hànen toivomansa.



Nàmà sukat Tanja myòs toivoi itselleen ja joululahjaksi ne toteutin. Malli on Tinttitintin Varresta varpaisiin -kirjasta vàhàn muutettuna. Nàmà neuloin myòs kaksinkertaisesta Dropsin Fabelista 3 mm puikoilla. Aloitin sukat 13.12. ja valmiiksi sain ne 14. pàivà. Minusta sukkien vàritys on hyvin onnistunut. Taidan tehdà itselle samanlaiset.



Ylàkerran ystàvàllinen ja avulias Lorenzo sai myòs sukat joululahjaksi. Tiedà, pitàvàtkò nàmà italialaiset sukkia, mutta sellaiset halusin kuitenkin antaa. Nàmàkin neuloin kaksinkertaisella langalla, Strompegard, ja kàytin 3 mm puikkoja. Aloitin sukat 20.12. ja valmiiksi ne sain 21. pàivà. Kiireessà en ehtinyt toteuttaa enàà kuin perussukat, mutta sen verran piristin niità, ettà neuloin kantapààt ja kàrjet yksivàrisellà harmaalla.

Aiemmassa viestissàni kerroinkin, ettà neuloessani pòllòtumppuja lahjaksi, neuloin ensin kaksi vasemman kàden tumppua. Kummatkin saivat kaverinsa. Nàmà ovat ne toiset tumput, ensimmàiset matkasivat jo viime viikonloppuna Tanjan mukana Venetsiaan.


Tàmà liivihame/tunika odotti valmistumista làhes kaksi kuukautta. Ensin loppui lanka kesken ja sitten ajoivat muut tyòt edelle. Malli on Tine Solheimin kirjasta Leikkià langoille, mutta toteutin sen ilman hihoja. Neuloin erilliset palmikkokaitaleet ja ompelin ne kàdenteihin. Minusta tunika on nàin monikàyttòisempi. Lanka on Dropsin Karismaa, jota neuloin 3.5 mm puikoilla. Pidàn kovasti tàstà tunikasta ja uskon sen olevan ahkerassa kàytòssà.




Minà en ole mikààn leipuri, mutta tyttàren toivomuksesta tein jouluksi tàytekakun. En lòytànyt kaupasta vaahtoutuvaa kermaa, mutta italialaisten kàyttàmà mascarpone -tuorejuusto vaahtoutui hyvin ja kàytin sità sekà hillon kanssa vàlissà ettà kakun pààllà. Olisin halunnut koristella kakun siirappipiparkakkumurulla, mutta eihàn tààltà sellaisia saanut; ei valmiita puhumattakaan taikinasta. Tanjan Venetsian vuokraemàntà làhetti pussillisen leipomiaan pikkuleipià ja niistà lòytyi lintukuviot koristeeksi.


Suomeen tilaustyònà tekemàni poropusero on myòs valmistunut ja làhetetty saajalleen Suomeen. Jouduin kàyttàmààn omaa kameraani ja kun piuha ei ole mukana, en saa toistaiseksi kuvaa nàytille. Tyòn alla on nyt myòs poro-aihe, villatakki Tanjan porosarjaan, johon olisi tarkoitus tulla myòs sààrystimet, myssy ja sormikkaat. Viime mainitut taidan ottaa UWA-projektin tòiksi, sillà tàllà viikolla en niità ehdi vielà aloittamaan.

Mukavia vàlipàivià!

2 kommenttia:

  1. Jestas miten upea peitto jälleen kerran! :)

    VastaaPoista
  2. Tere Enya! Lupasin eniten ja vähiten lankaa kuluttaneelle 24 kyjytyötä neuloneelle lähettää ompelemani projektipussit. Kaikkien muiden onnistujien grammat on minulla tiedossa, vain sinun langankulutuksesi puuttuu. Voisitko ilmoittaa sen osoitteeseen lankajemmari@gmail.com. Kiitos!

    VastaaPoista