sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Pääsiäisenäkin jalat lämpiminä!

12 sukkaparia vuonna 2012 -projekti on startattu, mutta ei suinkaan niillä Flower Power -sukilla, kuten suunnittelin. Minulla nämä suunnitelmat näyttävät nykyään elävän, vain muutos on pysyvää!
Kun tässä pääsiäisvalmisteluja olen tehnyt, on puikoilla ollut myös kahdet Dropsin aiheeseen sopivat sukat; toiset tyttärelle ja toiset itselle. Tänään viimeistelin ne valmiiksi. Jos en kovin väärin veikkaa, niin tytär valitsee itselleen pupusukat.

Kun aikataulu oli vähän tiukka muiden valmistelujen ohella, päädyin neulomaan sukat kaksinkertaisilla langoilla. Valkoinen lanka on Dropsin Fabelia ja keltainen ja punainen Schoppel Wollen Admiralia. Neuloin  3,75 mm sukkapuikoilla, resorit 3 millisillä. Sukat ovat turhan paksut minun makuuni, mutta joskus joutuu tekemään tällaisia kompromisseja.

Toteutukseenkaan en ole tyytyväinen. Jälki ei ole niin kauniin tasaista kun saan aikaan ohkaisella langalla ja pienillä puikoilla. Myöskään kerroksen ja langan vaihtokohdat eivät tulleet tarpeeksi siistejä. Nenät, viikset ja nokat, jotka kirjailin valmiiseen työhön, eivät nekään onnistuneet toivotulla tavalla. Mutta tällaiset tällä kertaa.

Nyt moni ihmettelee, että tarvitaanko Italiassa villasukkia vielä pääsiäisenä ja minä vastaan, että tarvitaan! Ulkona on kyllä jo kesäkelit, mutta sisällä asunnossa viileät lattiat. Ja kun on yksinkertaiset ikkunat ja ovet eikä rakennusta rakennettu kovin tiiviiksi, niin paleltaa täällä ainakin minun jalkojani. Toki minä pidän villasukkia Suomessakin kesät talvet ja niin pidin täälläkin viime kesänä.

Yhtään virpojaa ei ole käynyt oven takana; eivät ne taida tietää virpojista täällä mitään! Toinen maa, toiset tavat!

Mukavaa alkavaa viikkoa!

17 kommenttia:

 1. Ihania sukkia ja siistiä työtä. Olet todella tuottelias.

  Meidän pikkuvirpojan saalis oli 600 g suklaamunia, punnittiin keittiövaa'alla. Rahaa tuli 1,30 e.

  Hyvää pääsiäisviikkoa!

  VastaaPoista
 2. Kai nyt vielä pääsiäisenä sukkia tarvitaan, kun itse tarvitsen niitä vielä kesähelteillä etelänlomillakin... Kivilattiat ovat TOSI kylmiä aamuisin!!
  Aivan ihanat sukat, molemmat!!

  VastaaPoista
 3. Aivan ovat ihania nämä sukkasikin. Itselläni on aina villasukat mukana etelän matkoilla juuri viileiden lattioiden takia ja monesti niitä on kadehdittu lämmön takia;)

  VastaaPoista
 4. Vautsi, mitkä ilopilleri-sukat!

  VastaaPoista
 5. Aivan ihastuttavat! En tullut sitä ihmetelleeksi tarvitaanko villasukkia, tottakai tarvitaan, ihan aina. Mutta en ole ikinä ennen nähnyt pääsiäisvillasukkia! <3

  VastaaPoista
 6. Aivan ihanan ihanat sukat! kelpais kyllä mullekin ja varmasti monelle muullekin.

  VastaaPoista
 7. Villasukkia tarvitaan kaikkialla :) Turhaan kerrot "virheitä", näyttävät oikein hyviltä. Kaunis väritys ja malli. Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
 8. Noin ihania sukkia ei usein näe !!!
  minusta ovat virhettömät ;)

  VastaaPoista
 9. Upeita pääsiäissukkia! Pupujen viikset on ihanat. :)

  VastaaPoista
 10. Ihania , ihania sukkia :) Iloiset ja söpöt .

  VastaaPoista
 11. Aivan ihastuttavat sukat!
  Keltainen ei ole minun lempivärejäni, mutta kun katselen sukkiasi, niin enää en olekaan ihan varma siitä..

  VastaaPoista
 12. Kiitos paljon ihanista kommenteistanne. Niiden innoittamana jatkan pääsiäisprojektiani, josta liittyy tällä kertaa keittiöön!

  VastaaPoista
 13. Heippa! Tulin vastaamaan tänne kommenttiisi. Laitoin kirjeen postiin 26.3 ( tarkistin tiedoistani). Kylläpä kestää kauan. Samana päivänä laitoin kirjeen Uuteen-Seelantiin ja se oli tullut tänään perille. Toivottavasti tulee ihan lähipäivinä. Joskus kyllä kestää. Kerran korttini Ranskasta kesti melkein kolme viikkoa. Mukavaa päivänjatkoa!

  VastaaPoista
 14. hei! Tosi kivoja kuviovillasukkia täällä. Tulin paikalle jonkin blogin ohjaamana ja jäisin pitemmäksikin aikaa - saanko antaa hieman (pääsiäis)risua - tekstejäsi ei erota lukea noin kuviollisen taustan päällä. Harmi :-(

  VastaaPoista