tiistai 4. joulukuuta 2012

Sinisià poroja, mustia ruusuja ja noidannuoli!

Viime viikolla neuloin ja virkkasin làhinnà myssy/kaulaliinasettià ystàvàlleni Suomeen, mutta kyllà parit sukatkin valmistui. Nàmàkin mallit ovat vanhoja tuttuja, jo useasti neulottuja Dropsin malleja, mutta  uusin vàrityksin.

Joulun làhestyessà kai sopii poro hyvin kuvioksi sukkaankin. Tàllà kertaa vain toteutin ne sinisenà ja minusta ne ovat ihan hauskat nàinkin. Lankana on Maija ja neuloin sukat 3 mm puikoilla. Kokoon 38/39 lankaa kului 130 gr.


 
Rose with Love -sukat toteutin tàllà kertaa turkoosilla pohjavàrillà ja mustilla ruusuilla. Lanka on nàissàkin Maijaa ja neuloin sukat 2,75 mm puikoilla.  37/38 koon sukkiin kului lankaa 134 gr.



Ystàvàni myssy on virkattu, lipallinen malli Dropsilta. Homma oli hiukan haasteellinen, kun en ole aiemmin tàllaista tehnyt. Itse asiassa sen haasteen toi  pystysuuntaan tehdyt rivit pidennettyjà silmukoita, jotka virkataan tai ommellaan jàlkikàteen. Minà tein ne ommellen, kun virkaten en saanut toivottua tulosta.

Lankana myssyssà on kaksinkertainen Maija, lipassa jopa nelinkertainen ja virkkasen sen kutosen koukulla.  Harmikseni minulla ei ollut luonnonvalkoista Maijaa tarpeeksi sekà myssyyn ettà huiviin, joten joudun neulomaan huivin kaksikertaisesta, luonnonvalkoisesta Fabelista. Tosin vàrit ovat niin làhellà toisiaan, ettà kàyvàt kyllà yhteen.

Huivin ohje on Kauneimmat kàsityòt -lehden numerosta 6/2012 ja neuloin sen 5 mm puikoilla. Neuleessa on myòs pidennettyjà silmukoita pystysuoraan ja se yhdistàà myssyn ja huivin hyvin toisiinsa, vaikka toinen on virkattu ja toinen neulottu. Myssyy kului lankaa 130 gr ja huiviin 150 gr. Neuloja pààsi itse Aino-kissan kanssa malliksi.



Nyt on tullut parin pàivàn paussi neulomiseen, kun inhottava noidannuoli iski vasempaan lapaluuhun. Hieman tuntuu jo hellittàvàn, joten enkòhàn pààse huomenna jatkamaan sukkien neulomista.  Puikoille pààsee tilaustyònà parit Aino-sukat ja yhdet Miinat.

Mukavaa alkanutta joulukuuta,

            Enya




5 kommenttia:

  1. Upeita neuleita jälleen! Toivottavasti noidannuoli helpottaa. Tunnelmallista joulukuuta!

    VastaaPoista
  2. Kauniita töitä jälleen! Etenkin nuo sukat, ovat kuin taideteokset.

    VastaaPoista
  3. Oi,miten ihana kuva♥ Pikaista paranemista♥

    VastaaPoista
  4. Oikein hyvää Itsenäisyyspäivää Sinullekin!
    voi juku pätkä, aivan uskomattoman kauniita sukkia.... taas ;O

    VastaaPoista